MOTOKROS

Gajser na Nizozemskem peti, zmaga Paulinu

Objavljeno 23. april 2017 20.40 | Posodobljeno 23. april 2017 20.40 | Piše: STA, S. U.

Na Nizozemskem sta v elitni kategoriji MXGP tekmovala tudi Klemen Gerčar in Peter Irt.

AMSTERDAM – Slovenski motokrosist Tim Gajser, svetovni prvak in vodilni v letošnjem seštevku razreda MXGP, je šesto postajo sezone svetovnega prvenstva 2017 končal na skupno petem mestu. Gajser je bil v prvi vožnji šesti, v drugi pa četrti. Zmagal je Francoz Gautier Paulin.

V prvi vožnji je zmagal Paulin, drugi je bil Belgijec Jeremy van Hoerebeek, tretji pa domačin Jeffrey Herlings. Gajserjev najbližji zasledovalec v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli pa je bil le deveti.

Gajser je bil v drugi vožnji četrti, na vrhu pa so končali Cairoli, Paulin in Herlings.

Seštevek obeh voženj je zmago na VN Evrope v Valkenswaardu prinesel Paulinu s 47 točkami, drugi je bil Herlings (40), tretji pa van Hoerebeek (38). Cairoli se je z zmago v drugo vožnji še prebil na skupno četrto mesto (37), tik pred Gajserja (33 točk).

Gajser je današnjo dirko začel z 18 točkami prednosti v SP pred italijanskim tekmecem, Cairoli je zaostanek zdaj nekoliko zmanjšal na 14 točk (234-220).

Na Nizozemskem sta v elitni kategoriji MXGP tekmovala tudi Klemen Gerčar in Peter Irt. Zanju je bil nastop drugi v sezoni, a za zdaj še ostajata brez točk v SP. V prvi vožnji je Gerčar 28., Irt pa 31. V drugi sta uvrstitvi za malenkost popravila, Irt je bil 26., Gerčar pa mesto za njim. Skupno sta dirko končala na 28. (Irt) in 29. mestu (Gerčar).

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v latvijskem Kegumsu.

Deli s prijatelji