POVEZLJIVOST V AVTU

Kje so moji ključi?

Objavljeno 02. december 2017 19.10 | Posodobljeno 02. december 2017 19.12 | Piše: S. I.

Pametni obesek za ključe nonda zus car key finder se začne oglašati, ko ga poiščemo s telefonsko aplikacijo.

Nonda zus car key finder v spletnih trgovinah stane okoli 20 evrov. FOTO: Nonda

Vsakomur se je že zgodilo, da je založil avtomobilske ključe, po možnosti ravno tedaj, ko se mudi. Odložili smo jih nekam drugam kot po navadi in težava je tu. A ni treba, da je tako.
Tukaj nam lahko priskoči na pomoč pametni obesek za ključe nonda zus car key finder, ki ga izdeluje ameriška družba Nonda, ki se ukvarja s povezljivostjo v avtomobilu. Uporaba je sila preprosta: namesto starega obeska na ključe pritrdimo tole napravico. In če se nam spet zgodi, da ne vemo, kam smo jih vtaknili, odpremo aplikacijo za pametne telefone, ki je pripravljena tako za Applov mobilni operacijski sistem ios kakor za Googlov android, in tapnemo na zaslon. Aplikacija pošlje obvestilo obesku, ki se začne presenetljivo glasno oglašati: proizvajalec zatrjuje, da od sebe iztisne kar 85 decibelov (glasnost sušilnika za lase ali močnejšega gospodinjskega mešalnika), tako da ga zlepa ne bomo preslišali.

Sistem deluje tudi v drugi smeri. Če imamo ključe, pa ne najdemo telefona, pritisnemo gumb na obesku, se bo aplikacija aktivirala in telefon se bo začel oglašati. Aplikacija ima še eno koristno funkcijo: lahko si shrani lokacijo parkiranega vozila, da ga v tujem mestu ali na parkirišču lažje najdemo. 
 

Deli s prijatelji