NAVODILA

Kako ugotoviti, ali vas je nekdo blokiral na facebooku

Objavljeno 03. december 2017 13.00 | Posodobljeno 03. december 2017 13.00 | Piše: A. L.

Tri možnosti, ki vam bodo razkrile, kje ste.

Spletno družabno življenje je v zadnjih letih precej pridobilo popularnost. Mnogi tekmujejo v številu prijateljev in se trudijo na vse načine doseči čim večji doseg ter zbrati čim več všečkov. A tega včasih ni tako enostavno doseči. Nekateri celo opažajo, da mnogi njihovih objav ne vidijo. Ni pa vedno za to kriv algoritem facebooka. Včasih to povzroči druga stran, ki se je odločila, da vas uvrsti na listo blokiranih.

Ko vas blokirajo na facebooku, takrat ne morete videti profilne strani te osebe, ne morete ji pisati sporočil ali na njeno časovnico. Prav tako ne boste videli njenih komentarjev, pa četudi so pod objavami vaših skupnih prijateljev. Kako se prepričati, da ne gre zgolj za napako?

Prvi znak, da vas je nekdo blokiral

Osebo poskušate najti ob pomoči iskalnika na facebook strani. Če je ne najdete, je to lahko znak, da ste na črni listi.

Druga možnost je, da pogledata skupne prijatelje z znancem. Če je prijatelj še vedno tam in ga vidite, potem vas ni blokiral. Če pa ga ne najdete, pa sta možnosti dve: pristali ste na črni listi ali pa je bil profil izbrisan. Preostane vam le še to, da skupnega prijatelja povprašate po osebi, za katero sumite, da vas je blokirala.

Tretja možnost je ta: če ste že kdaj klepetali s to osebo, odprite Facebook Messenger. Kliknite na pogovor z njo. Poiščite gumb s simbolom i. Ko ga kliknete, se prikažejo podrobnosti o tej osebi. Če ne vidite povezave do facebook profila, to pomeni spet dvoje: ali ste blokirani ali pa je oseba izbrisala svoj profil.

Deli s prijatelji