NA POČITNICAH

Dopustniška tehnologija

Objavljeno 29. julij 2014 16.58 | Posodobljeno 29. julij 2014 16.58 | Piše: Nenad Vučić

Da na dopustu ne ostanemo brez vsega udobja, ki nam ga ponuja tehnologija med štirimi stenami doma, so na voljo drobni in sila praktični tehnološki pripomočki, optimalni za na pot.

Z mobilnim usmerjevalnikom in ojačevalnikom signala boste lahko do interneta dostopali kakor doma. Danes brez mobilne tehnologije ne gre več niti na dopustu. Ko lahko v eni vtičnici napolnite do štiri naprave z USB-priključki. Energijo lahko vzamete tudi s seboj – kar v žepu.

Razširite območje signala wi-fi

Velikokrat se zgodi, da smo z internetno povezavo na dopustu omejeni. Težavo lahko hitro in preprosto rešimo z majhnim in priročnim usmerjevalnikom Netgear PR2000, ki ob osnovni vlogi prevzame tudi vlogo ojačevalnika signala wi-fi. Če imate v sobi kabel za internetni priključek, lahko z njim delite signal za vse svoje naprave. Če je wi-fi signal na voljo le na hotelskem hodniku, pa naprava deluje kot ojačevalnik, in splet boste lahko brezskrbno uporabljali tudi v sobi. Ustvarite lahko še točko hot spot za priklop več naprav. Vgrajen USB-priklop pa omogoča, da napolnite svoj mobilni telefon, ali skupno uporabo pomnilniških USB-medijev. Napolnite svoje pametne telefone

Na dopustu nam vedno primanjkuje vtičnic. Tako se velikokrat zgodi, da zjutraj kateri od telefonov ni napolnjen. A z napravo RAVPower RP-UC07 se bomo tovrstnim težavam izognili, saj lahko z eno električno vtičnico napolnimo kar štiri, ki se napajajo prek USB-vtičnice. Tudi če vaš telefon potrebuje močnejše napajanje, bo napajalnik poskrbel, da bodo zjutraj polni tudi štirje tovrstni mobilniki.

Energija brez vtičnice

Če se odpravite na samotni otok, kjer ni električne energije, a bi želeli uporabljati pametni telefon, oziroma če vam kje drugje na poti zmanjka energije, obstaja alternativna rešitev. Podjetje EasyAcc je eno izmed številnih, ki ponujajo mobilne vire napajanja, ki jih lahko nosite v žepu. Posebnost modela s kapaciteto 10.000 mAh je, da lahko polni kar dve napravi, in to kar nekajkrat, preden ga boste morali znova napolniti. Druga prednost pa je, da po polnjenju ohranja energijo tudi do šest mesecev, torej lahko na pot odidete na hitro.

Deli s prijatelji