NEWS OF THE WORLD

Zaradi škandala bo Rupert Murdoch ukinil tabloid

Objavljeno 07. julij 2011 22.52 | Posodobljeno 07. julij 2011 22.52 | Piše: Mi. S./STA

Novinarji tabloida so vdirali v telefone znanih osebnosti, politikov ...

News of the World bo zadnjič izšel v nedeljo
LONDON – Britanski tabloid News of the World, ki se je v zadnjih dneh znašel pod točo kritike zaradi domnevnega vdiranja v telefone, bo v nedeljo izšel zadnjič, je danes sporočil vodja medijske korporacije News Corporation za območje Evrope in Azije James Murdoch.

Med žrtvami vdiranja tudi 13-letnica

Tabloid je v zadnjih dneh poskrbel za val ogorčenja, ko je prišlo na dan, da so bili med žrtvami vdiranja v telefone poleg znanih osebnosti in politikov tudi leta 2002 ugrabljena in umorjena 13-letna Milly Dowler in družine žrtev terorističnega napada v Londonu julija 2005.

Mediji so danes poročali, da naj bi novinarji tabloida vdirali tudi v telefone svojcev britanskih vojakov, ubitih v Iraku in Afganistanu.

Murdoch ravnanje označil za nečloveško

Kot je v izjavi zaposlenim danes dejal sin medijskega mogotca Ruperta Murdocha, je bilo ravnanje časnika glede na obtožbe ‘nečloveško‘. Tisti, ki so to zakrivili, so po njegovem prepričanju iz dobrega naredili slab medij. Problema ni odpravila niti obsodba zaradi vdiranja v telefone leta 2007 novinarja časnika Cliva Goodmana in zasebnega preiskovalca Glenn Mulcaire.

Dodal je še, da bo ves prihodek od zadnje izdaje časnika, ki bo izšel brez oglasov, šel v dobre namene. Tabloid je sicer izhajal v 2,8-milijonski nakladi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli s prijatelji