ZDA

Za silvestrovo temperature primernejše za pingvine kot za ljudi

Objavljeno 28. december 2017 11.45 | Posodobljeno 28. december 2017 11.26 | Piše: STA, S. U.

Zajel jih je arktični mraz.

Fotografija je simbolična.

NEW YORK – Severni, osrednji in vzhodni del ZDA je zajel arktični mraz. Temperature, primernejše za pingvine kot za ljudi, se bodo nadaljevale vse do novega leta in naprej. Množica, ki bo na silvestrovo rajala na newyorškem Times Squaru, bo novo leto pričakala ob 13 stopinjah, veter pa bo občutek mraza še povečal.

Tako mogočne zime na tako velikem ozemlju ZDA že dolgo ni bilo. V ledenici ZDA, kraju International Falls v Minesoti, so v sredo namerili minus 38,3 stopinje Celzija, kar je rekord, odkar tam izvajajo meritve. Rekordno nizke temperature so namerili tudi v Hibbingu, in sicer minus 33,3 stopinje.

V New Hampshiru na severovzhodu ZDA se šalijo, da bo v naslednjih dneh pri njih bolj mrzlo kot v Sibiriji in Antarktiki, pa tudi o tem, da nekaj časa vsaj ne bo komarjev, po katerih je ta država zelo znana.

Povprečne temperature v mestu New York bodo naslednjih sedem dni –7 stopinj, mraz pa se bo širil na jug vse do Južne Karoline, kjer bodo temperature blizu ničle. Celo severna polovica Floride bo mrzla za zimske plašče.

Predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania ne bosta imela težav z mrazom, saj sta v okolici Palm Beacha, kjer bodo temperature kar solidne, okrog 25 stopinj Celzija.

Nekatere dele severovzhoda in srednjega zahoda ZDA so od božiča naprej zasule mogočne snežne padavine in sneg postaja trden kot beton.

Deli s prijatelji