NA NITKI

Vrvohodec obvisel na vrvi

Objavljeno 08. avgust 2011 22.45 | Posodobljeno 09. avgust 2011 08.15 | Piše: A. P.

Množica ljudi je onemela

S skrajnimi močmi se je ujel za vrv

Konec tedna so v kitajski provinci Hunan pokali živci. Za razburjenje je poskrbel 27-letni korenjak Saimaiti Aishan, ki si je zadal drzen izziv. Vnuk legendarnega Adilija Wuxorja, znanega pod imenom princ vrvohodcev, se je namenil v žep pospraviti že četrti Guinnessov rekord. Za ta namen je dal vrv napeljati med dva balona in se nameraval po njej sprehoditi na višini 200 metrov.

Slavje ni trajalo dolgo

Že priprave na podvig so pritegnile nepregledno množico radovednežev. Za prvi korak je predvideval sprehod po vrvi na višini 30 metrov. Saimaiti je ta izziv opravil z odliko in požel veličasten aplavz, saj je postavil nov kitajski rekord. Pogumnež ni dolgo slavil, saj se je zavedal, da glavno šele pride. Balona sta previdno poletela na višino 100 metrov, ker so bile vremenske razmere bistveno manj ugodne. Pihal je močan veter v sunkih in vrv se je začela zibati.

Ne bo obupal

V skladu z družinsko tradicijo se Saimaiti ni pustil prestrašiti. Previdno je stopil na vrv in se podal na tvegano prečkanje. Sprva je bilo videti, da se bo do drugega balona sprehodil brez zapletov, nato pa ga je veter sunil iz ravnotežja, da je padel. S skrajnimi močmi se je oprijel vrvi in obvisel. Tudi če se ne bi ujel, ne bi zgrmel v globino, saj je bil pripet z varovalom. Kljub temu so gledalci onemeli. Vrvohodec se je zbral in znova zavihtel na vrv ter dokončal tvegano prečkanje.

Ko je na cilju zgrabil drugi balon, mu je vidno odleglo. Začel se je veseliti, ko je spet izgubil ravnotežje in skoraj padel. Čeprav mu je tokrat spodletelo, je Saimaiti odločen poskusiti znova, ko mu bodo vremenske razmere bolj naklonjene.

Oglejte si spektakularen videoposnetek

 

Deli s prijatelji