LOV

VIDEO: Teorije, ki dokazujejo, da Hitler ni končal svojega življenja v bunkerju

Objavljeno 07. februar 2018 12.19 | Posodobljeno 07. februar 2018 12.48 | Piše: S. U.

Mar je res hotel osnovati četrti rajh?

FOTO: Press Release

Televizijska serija, ki se ukvarja z različnimi teorijami o življenju Adolfa Hitlerja po njegovi uradni smrti 30. aprila 1945, je postala hit v ZDA.

Lov na Hitlerja (Hunting Hitler) v zadnjih treh sezonah preiskuje številne teorije zarote o Hitlerjevi smrti. Tako so ljudje, ki so sodelovali pri seriji, odpotovali na različne lokacije v Španiji, Argentini in Čilu. Posebna ekipa novinarjev in nekdanjih članov Cie pa tudi vojaških oficirjev je namreč poskušala dokazati, da si Hitler v svojem bunkerju ni sodil.

Bob Baer, glavni preiskovalec in nekdanji veteran Cie, je ob koncu prve sezone povedal: »Nikoli ne bom prenehal raziskovati resnice in nikoli nisem jemal predstavljenih dejstev kot samoumevnih.«

Predstavljamo nekaj najbolj nenavadnih teorij serije.

Skrivnost bunkerja in ženske lobanje

V prvih epizodah serije se je zdelo, da je smrt Hitlerja, o kateri smo lahko brali v zgodovinskih knjigah, najpogostejša laž. Rusi so prvi vstopili v bunker in prinesli Hitlerjeve ostanke, vendar so obstoječi dokazi pokazali, da je lobanja z luknjo od krogle pripadala ženski. »Dokler ne pridemo do trupla, bo preiskava še naprej odprta,« je povedal Bob Baer.

image
FOTO: Getty Images

Teorija o begu s podmornico

Večina domnevnih videnj Hitlerja po letu 1945 se je zgodila v Južni Ameriki, zato se je porodilo vprašanje, kako bi prepotoval tako veliko razdaljo. Raziskovalci so razvili teorijo potovanja pod vodo, v drugi sezoni pa so našli dokaze. Med obiskom hotela Reina Christina so našli neposredno povezavo hotela z vrsto predorov, ki bi jih lahko uporabili za skrivno pošiljanje ljudi v ocean.

Skrit in varovan v Argentini

Argentinski desničarski predsednik Juan Peron je bil nacistični simpatizer in bi lahko bil Hitlerjev zaveznik. Raziskovalna skupina je odkrila več mogočih struktur, skritih omrežij in prič, kar kaže, da so nacisti delovali iz Južne Amerike. Skrivnostne vojaške zgradbe sredi džungle in povezana mreža varovanih stolpov in bunkerjev, ki so jih našli, potrjujejo teorijo o varovanju pomembne osebe. Poleg tega so odkrili predore v gorah, zatočišča pa tudi priče, ki so opazile visokorangirane naciste, ki so bili blizu Hitlerja.

Bizarna teorija četrtega rajha

Morda za najbolj noro velja teorija, da Hitler ni samo pobegnil, ampak je nato v celoti deloval v Južni Ameriki. Serija kaže, da so Hitler in nacisti snovali četrti rajh iz Argentine in upali na razvoj orožja za množično uničenje, da bi osvojili ZDA.

 

Deli s prijatelji