USODA SVETA

VIDEO: Se pripravlja tretja svetovna vojna? To so najnevarnejše države!

Objavljeno 26. november 2015 10.56 | Posodobljeno 26. november 2015 10.05 | Piše: T. Pa.

Poglejte, v katerih državah ne bo dobro živeti, če bi prišlo do tretje svetovne vojne.

Po vseh grozljivih dogodkih v zadnjem času se vse pogosteje poraja vprašanje o tem, ali smo tik pred izbruhom tretje svetovne vojne. Na youtubu se je tako pojavil posnetek, v katerem je opisano, v katerih državah bo v primeru vojne najnevarnejše. Ni presenečenje, da je na spisku Rusija, družbo pa ji delajo tudi Savdska Arabija, Velika Britanija, Kitajska, ZDA in nam precej bližja Nemčija. 

– Na 10. mestu lestvice najdemo Izrael, saj bi v primeru tretje svetovne vojne tam gotovo prišlo do velikih težav. Poleg tega, da ima problematične odnose s sosednjimi državami, bi Izrael bil pod pritiskom tudi zaradi uvoza hrane in goriva ter oskrbe z vodo.  

– Na devetem mestu ne preseneča Rusija, ki bi bila še posebno nevarna v primeru jedrske vojne, saj lahko njihov sistem naenkrat aktivira vse jedrsko orožje na ruskem ozemlju.

– Velika Britanija je trenutno zelo krhka, saj je v tej otoški državi veliko preveč prebivalcev, ki so popolnoma odvisni od uvoza hrane iz drugih držav.

Podobno kot v Rusiji bi v primeru jedrske vojne tudi ZDA bile v veliki nevarnosti, problematična pa bi postala tudi razdvojenost v državi.

– Na prvem mestu kraljuje Savdska Arabija zaradi svojega naftnega bogastva in notranje ureditve, ki bi se v primeru konflikta lahko popolnoma sesula.

Kakšna prihodnost čaka preostale države, pa si lahko ogledate na posnetku.

Vas zanima, kam bi se bilo treba v nevarnosti zateči? Na naslednjem posnetku si lahko ogledate 10 najvarnejših držav na svetu!

Deli s prijatelji