POKOL

VIDEO: Sarajevski napadalec se je pred smrtjo zatekel v družinsko hišo

Objavljeno 19. november 2015 08.37 | Posodobljeno 19. november 2015 08.42 | Piše: STA, Mo. S.

Po navedbah policije sta bila ubita dva vojaka, poškodbe pa so utrpeli še voznik avtobusa in dva potnika, saj je napadalec, 34-letni Enes Omeragić, streljal tudi na avtobus.

SARAJEVO – Napadalec, ki je v sredo zvečer v Sarajevu z avtomatskim orožjem ubil dva pripadnika vojske BiHimage, se je nato zatekel v hišo v bližini napada in si ob prihodu policije malo pred polnočjo sodil sam. Mediji ne podlagi izjav prič navajajo možnost islamističnega motiva napada, česar pa oblasti nočejo potrditi, obenem pa te možnosti niso izključile.

Napad se je zgodil na obrobju Sarajeva v naselju Rajlovac. Po navedbah policije sta bila ubita dva vojaka, poškodbe pa so utrpeli še voznik avtobusa in dva potnika, saj je napadalec, 34-letni Enes Omeragić, streljal tudi na avtobus.

Zatekel se je v družinsko hišo

Na prizorišče je prispelo več deset pripadnikov posebnih enot policije, napadalec pa se je zatekel v družinsko hišo v bližnjem naselju Sokolje. Tam naj bi se malo pred polnočjo razstrelil, policija pa je nato po besedah predstavnika policije Vahida Čosića v poslopju našla njegovo truplo.

Kot je za Dnevni Avaz dejal vodja državne preiskovalne in varnostne agencije (Sipa) Perica Stanić, navedbe prič napada govorijo v prid ideji, da je bil napadalec islamist. Tudi namestnik ministrice za obrambo Boris Jerinić je menil, da vse kaže na teroristični napad.

Premier BiH Denis Zvizdić je medtem po sestanku z vodji varnostnih in policijskih agencij v državi zatrdil, da je »streljanje na vojsko streljanje na državo«. Potrdil je, da že od petkovih napadov v Parizu v državi velja višja stopnja varnosti, zdaj jo bodo povišali na najvišjo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Deli s prijatelji