NAJVEČJA OPERACIJA

VIDEO: Prvi seznami: nad Isis z vojno napovedjo še Anonymous

Objavljeno 16. november 2015 17.30 | Posodobljeno 16. november 2015 17.33 | Piše: T. L.

»Smo boljši hekerji od vas,« skupina Anonymous sporoča simpatizerjem Isisa po vojni napovedi.

Slovenija pod drobnogledom gibanja Anonymous.

PARIZ – »Ne bomo odpustili in ne bomo pozabili. Storili bomo vse, kar je potrebno, da jih ustavimo,« so po krvavih pariških napadih odločeni v največji svetovni skupnosti hekerjev in digitalnih aktivistov Anonimni (Anonymous). Začeli so, kot trdijo, do zdaj največjo operacijo, ki se odvija pod imenom #OpParis, s katero bodo razkrinkali člane terorističnih skupin, ki so odgovorni za napad v Parizu.

To ni prvič, da se je hekerska skupina lotila džihadistov. Tudi člani Isisa namreč uporabljajo splet in družabna omrežja, in to ne samo za širitev svoje propagande, ampak tudi za novačenje novih članov skupine. Že po pariških napadih januarja letos so Anonimni začeli kampanjo za zmanjšanje učinka dejavnosti Isisa na svetovnem spletu. Zdaj pa napovedujejo, da bodo šli še korak dlje. »Mi ne bomo odnehali, mi vam ne bomo odpustili in bomo storili vse, kar je treba, da ustavimo vaše dejavnosti,« hekerska skupnost sporoča Isisu.

Na twitterju pa danes že obveščajo o poteku operacije. Pravijo, da so na twitterju onemogočili skoraj 4000 profilov ljudi, za katere trdijo, da so simpatizerji Isisa, pojavljajo se seznami računov ljudi, povezanih z Isisom. Anonimni dodajajo, da njihova akcija ni povezana le s krvavimi pariškimi dogodki, ampak tudi s krvavimi in tragičnimi dogodki v Libanonu, Siriji, Afriki in drugod.

 

Deli s prijatelji