TELEVIZIJSKA ZVEZDA

VIDEO: Prvi glas Severne Koreje: Odvrgli smo vodikovo bombo

Objavljeno 10. januar 2016 18.45 | Posodobljeno 10. januar 2016 18.45 | Piše: M. U.

Ri Chun-Hee je že 40 let prva in edina televizijska zvezda Severne Koreje.

Ri Čun Hi. Foto: YouTube

PJONGJANG – Ri Čun Hi, rojena 1943, je tista TV-voditeljica, ki jo pozna vsak državljan Severne Koreje. In le kdo drug kot ona bi lahko prebral novico, da je država Koreja opravila jedrski poskus z vodikovo bombo?

Čeprav je od leta 2012 uradno upokojenka, pa jo vsakič znova pokličejo nazaj, ko želi režim državljanom sporočiti kaj pomembnega. Znana je po močnem in grozečem glasu, ki z dramatičnim tonom glasu in mimiko javnosti sporoča novice ter pred kamero tudi joka. Tako se je leta 1994 skoraj zadušila v solzah, ko je morala sporočiti novico, da je umrl samodržec Kim Il Sung, še huje pa je bilo leta 2011, ko je gledalcem sporočila, da je preminil njegov naslednik Kim Džong Il.

Takole je naprimer prebrala vest, da so vrgli vodikovo bombo za jedrske poskuse. Vir: youtube

»Njen glas je poln prezira in sovraštva,« je njeno nastopanje ocenil Brian Myers, ki je strokovnjak za propagando Severne Koreje.

Prva dama televizije že 40 let

Njen obraz na malih zaslonih severnokorejske televizije dominira že 40 let. Leta 1974 se je zaposlila na državni televiziji in je v nasprotju s svojimi kolegi imela uspešno ter dolgotrajno kariero, saj je režim ni nikoli odpisal. Priljubljena je po vsem svetu, ima namreč na milijone sledilcev na spletnih omrežjih.
 

 

Deli s prijatelji