OBISK, KI ODMEVA

VIDEO: Po srečanju najvplivnejših ljudi na svetu resnica o njegovem sluhu

Objavljeno 19. marec 2017 14.55 | Posodobljeno 19. marec 2017 14.56 | Piše: STA, K. K.

Tiskovni predstavnik Donalda Trumpa Sean Spicer je zavrnil namigovanja, da je ameriški predsednik namerno zavrnil rokovanje z nemško kanclerko Angelo Merkel.

WASHINTON Tiskovni predstavnik Donalda Trumpa Sean Spicer je zavrnil namigovanja, da je ameriški predsednik namerno zavrnil rokovanje z nemško kanclerko Angelo Merkel pred fotografi ob njunem petkovem srečanju v Washingtonu. »Mislim, da ni slišal njenega vprašanja,« je povedal Spicer po poročanju nemškega Spiegla. Vse skupaj naj bi bil tako nesporazum.

Videli so razočaranje

Merklova in Trump sta za fototermin drug ob drugem sedela na naslanjačih v Ovalni pisarni Bele hiše. Fotografi so ju pozvali, naj si sežeta v roke. Nemška kanclerka je ameriškega predsednika vprašala, ali to želi, on pa se na to ni odzval. Mnogi menijo, da se je na obrazu Merklove zarisalo razočaranje, vendar pa v Beli hiši trdijo, da ni šlo za namerno ignoriranje, ampak za nesporazum.

Ali je na njenem obrazu razočaranje in kaj se je dogajalo, lahko pogledate na posnetku.

Trump spet tarča

Vseeno pa nemški mediji vztrajajo, da poteza jasno kaže na ozračje, ki je vladalo ob pogovorih Merklove s Trumpom. Dvojica se ni strinjala glede mnogih vprašanj, med drugim migracij, trgovine in izdatkov za zvezo Nato.

Časnik Bild medtem v nedeljski izdaji navaja, da je težko verjeti, da Trump ne bi slišal kanclerkinega predloga, saj je sedela tik ob njem. Ob tem opozarja, da ji ves čas fototermina Trump ni namenil niti enega samega pogleda. Ameriškega predsednika so sicer zaradi neprimernega obnašanja do nemške kanclerke okrcali tudi domači mediji. Kolumnist New York Timesa Roger Cohen je Trumpovo obnašanje označil za nesramno, moderator na televiziji NBC Joe Scarborough pa za trapasto.

Deli s prijatelji