NEZAUPLJIVI

VIDEO: Kaos pred Ljubljansko banko: hočejo prihranke

Objavljeno 30. november 2015 15.44 | Posodobljeno 30. november 2015 15.44 | Piše: T. L.

Številni varčevalci so bili prepričani, da je danes zadnji dan, da pridejo do svojih prihrankov. No, v 95 odstotkih so se motili.

ZAGREB – Okoli 500 ljudi je v ponedeljek 'navalilo' na zagrebško poslovalnico Ljubljanske banke. Ne, v banki niso delili denarja, ljudje le niso vedeli, ali je danes zadnji dan, da pridejo do svojega denarja. 

»Čakala sem od 8. zjutraj in sem prišla sem brez zveze. Sem lastnica knjižice in imam časa še dve leti. Notri se dogaja kaos,« je za portal 24sata.hr povedala 51-letna Ivica, ki je ena od okoli 500 varčevalcev Ljubljanske banke, ki so v ponedeljek zasedli zagrebško poslovalnico. Ivica jo je s čakanjem od 8. ure zjutraj še dobro odnesla, saj so menda nekateri pred banko čakali že od pol četrte ure zjutraj.

Večina varčevalcev pa je v banko prišla zaman in to so jim bančni uslužbenci neutrudno dopovedovali, kar je mogoče preveriti tudi na spodnjem posnetku. Vsi, ki imajo prihranke (hranilna knjižica), in tisti, ki so nasledniki, lahko šele od jutri naprej vlagajo zahteve ter imajo še dve leti časa za ureditev zadev. Rok, da bi prišli do svojega denarja, namreč danes poteče le za tiste, ki so knjižice dobili z darilno pogodbo, s cesijo, z dogovorom o doživljenjskem preživljanju in podobno. 

Zaradi nezaupanja pa so v banko danes pohiteli vsi, ki niso bili prepričani, kdaj točno njihov rok poteče. Zaradi izrednih razmer bodo danes uslužbenci banke namesto do 13. ure v banki ostali do 16h, še poroča portal.

»Jaz moram čakati, ker sem prihranke dobila s sklenjenim dogovorom o doživljenjskem preživljanju. Šele ta konec tedna sem izvedela, da je danes zadnji dan. Iz banke bi mi lahko to sporočili in me obvestili o rokih, pa je za portal povedala Barbara

Deli s prijatelji