SVETOVNI DAN

VIDEO: Downov sindrom: Bodoča mamica, ne skrbi

Objavljeno 20. marec 2014 20.55 | Posodobljeno 20. marec 2014 20.57 | Piše: Ma. F.

Mladi z downovim sindromom so posneli sporočila za bodoče mamice, ki so zaskrbljene, ker bodo rodile otroka s posebnimi potrebami.

V petek obeležujemo svetovni dan downovega sindroma, v ta namen pa je skupina otrok in mladih s posebnimi potrebami za vse zaskrbljene mamice, ki pričakujejo otroka s tovrstno motnjo, posnela sporočila, ki vlivajo upanje.

V videu povedo, kaj vse bo njihov otrok kljub sindromu lahko počel, saj večino staršev še pred rojstvom skrbi, kakšno bo življenje njihovega otroka s posebnimi potrebami.

»Tvoj otrok je lahko srečen«

»Draga bodoča mamica, ne skrbi. Tvoj otrok bo lahko počel marsikaj. Lahko te bo objel, lahko bo pritekel k tebi, lahko bo govoril in ti povedal, da te ima rad. Lahko bo šel v šolo, kot vsi ostali otroci, in se naučil pisati. Lahko ti bo pisal, če bo kdaj daleč stran od tebe, kajti kljub sindromu bo lahko tudi potoval. Očetu bo lahko pomagal popraviti kolo. Lahko bo delal in zaslužil svoj denar in te povabil na večerjo. Najel si bo lahko stanovanje in živel zase. Včasih bo težko, zelo težko, skoraj nemogoče, ampak ali ni tako včasih tudi vsem ostalim mamam? Draga bodoča mama, tvoj otrok je lahko srečen, tako kot sem jaz, in tudi ti boš srečna,« so povedali.

Posnetek si je na youtubu ogledalo že več kot milijon ljudi.

Deli s prijatelji