GROZLJIVO PRIČEVANJE

VIDEO: Član skupine prvič spregovoril o masakru: Vdrli so v garderobo in jih pobili

Objavljeno 22. november 2015 11.53 | Posodobljeno 22. november 2015 11.53 | Piše: Mo. S.

Jesse Hughes je na robu solz povedal, kaj se je dogajalo v dvorani Bataclan.

Med intervjujem.

PARIZ – Pevec ameriške skupine Eagles of Death Metal, katere koncert so 13. novembra v dvorani Bataclan v Parizu prekinili teroristi, je zdaj o tem prvič spregovoril v javnosti. Intervju za Vice bo v celoti na ogled naslednji teden, zdaj so pokazali le delček.

Jesse Hughes (43) je na robu solz povedal, kako se je nekaj obiskovalcev koncerta pred napadalci skušalo skriti v garderobi benda. A teroristi so šli za njimi in začeli streljati. »Nekaj ljudi se je skrilo v naši garderobi, napadalci pa so prišli in pobili vse, razen nekoga, ki se je skril pod mojo usnjeno jakno,« je povedal in skrušen opisoval videne prizore. Nekateri so se naredili mrtve, spet drugi pa so umrli zato, ker preprosto niso hoteli zapustiti svojih prijateljev in so se postavili prednje, da bi jih rešili.«

Skupina bi morala 1. decembra nastopiti tudi v Zagrebu, vendar so koncert odpovedali. Naj spomnimo: v dvorani Bataclan se je zgodil pravi masaker. Ko so vanjo končno vdrli policisti, sta dva napadalca aktivirala eksploziv, ki sta ga imela nameščena na sebi, tretjega pa so ubili policisti. Med žrtvami je bil tudi eden od članov spremljevalnega osebja skupine, 36-letni Nick Alexander.

Oglejte si del intervjuja:

Deli s prijatelji