DRZNO

V poslanskih klopeh sta en homoseksualec in ena transseksualka

Objavljeno 02. marec 2013 11.18 | Posodobljeno 02. marec 2013 11.18 | Piše: STA, A. L.

Walesa bi ju posadil v zadnjo klop.

Fotografija je simbolična.

VARŠAVA – Nekdanji poljski predsednik in dobitnik Nobelove nagrade za mir Lech Walesa je v petek menil, da bi morali istospolno usmerjeni poslanci v parlamentu sedeti v zadnjih klopeh ali celo zunaj parlamenta, saj predstavljajo zgolj manjšino. Tudi protesti homoseksualcev se po njegovem prepričanju ne bi smeli odvijati v mestnih središčih, temveč na obrobju. »Ne želim, da ta manjšina, s katero se ne strinjam – ki pa jo toleriram in razumem – protestira na ulicah in meša glavo mojim otrokom in vnukom,« je za poljsko televizijo TVN dejal Walesa.

Kot je še povedal, pripada »stari šoli« in se ne namerava spremeniti. »Razumem, da obstajajo različni ljudje, z različnimi usmeritvami in da imajo pravico do svoje identitete,« je dejal in dodal, da pa ne želi, da bi vplivali na »red, ki vlada že stoletja«. Trenutno v poljskem parlamentu sedita en istospolno usmerjeni poslanec in transseksualna poslanka.

Spodnji dom parlamenta je sicer konec januarja zavrnil predlog zakona, ki bi istospolnim parom na Poljskem omogočil sklenitev civilne zveze.

Deli s prijatelji