CENE

V Ikeo v Zagreb ali Gradec? Preverite cene

Objavljeno 30. julij 2014 20.14 | Posodobljeno 30. julij 2014 20.13 | Piše: Ma. F.

Za nekatere artikle se bo še vedno bolj izplačalo zapeljati do Gradca.

ZAGREB – 21. avgusta bo svoja vrata odprla trgovina Ikea v Zagrebu. Ob tem se poraja vprašanje, ali se bodo Slovenci po nakupe odslej raje zapeljali do Zagreba ali bodo še vedno polnili blagajne severnim sosedom. Zagotovo bodo pomembno vlogo igrale tudi cene, ki jih bodo kupci, ki jih do trgovine loči kar nekaj kilometrov, lahko preverili v katalogih, preden se podajo na pot. Kaj torej obljublja Ikea na Hrvaškem?

Za nekatere artikle se bo še vedno izplačalo zapeljati do Gradca, medtem ko bodo nekateri artikli cenejši v Zagrebu, piše Jutarnji list. Nekatere primerjave cen so že narejene, in sicer pri nekaterih najbolj prodajanih izdelkih. Knjižna polica Billy, ki krasi marsikatero stanovanje ali pisarno, bo cenejša v Gradcu, kjer stane okoli 40 evrov, medtem ko bo v Zagrebu zanjo treba odšteti 45 evrov. Stoli različnih barv Lack, ki jih je v Gradcu mogoče kupiti že za pet evrov, bodo na Hrvaškem stali devet evrov. Hrvaške kupce pa je presenetila razlika v ceni komode Hemnes s tremi predali, katere cena bo v Zagrebu višja kar za 20 evrov (117 evrov).

Nekateri artikli cenejši v Zagrebu

Za nekatere izdelke pa bo Zagreb vendarle ustreznejši. Najboljši primer je garderobna omara z dvojnimi vrati Pax dimenzij 200 x 66 x 236 centimetrov, ki bo v Zagrebu stala 700 evrov, v Gradcu pa je zanjo treba odšteti 70 evrov več.

Kavč Klippan, eden izmed najbolj priljubljenih artiklov, bo v Zagrebu cenejši za 14 evrov, in bo stal 183 evrov, 35 evrov manj bodo kupci na Hrvaškem dali za beli kavč Ektorp, ki bo stal 241 evrov. Ceneje bo pri naših južnih sosedih mogoče kupiti tudi priljubljeni rumeni stol Reidar, ki bo stal 43 evrov (6,5 evra manj kot v Avstriji) in regal Kallax s ceno 78 evrov (11 manj kot v Gradcu).

Cene večine izdelkov iz hrvaškega kataloga so sicer v približno takšne kot v avstrijski različici.

 

Deli s prijatelji