VRNITEV IZGUBLJENIH

Uradno: Sanader kmalu spet doma

Objavljeno 20. junij 2011 16.02 | Posodobljeno 20. junij 2011 16.02 | Piše: T. L.

Umaknil je pritožbo in bo po hitrem postopku izročen Hrvaški

Sanader v družbi avstrijskega policista
LINZ – Werner Suppan, avstrijski odvetnik nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, je danes umaknil pritožbo glede njegove izročitve Hrvaški. Zaprosil je še za hiter postopek izročitve Sanaderja domovini. Tako se je tudi uradno zgodilo to, kar je že dobra dva tedna najavljal Goran Suić, eden od odvetnikov, ki bo Sanaderja zastopal na Hrvaškem.

Kot je znano, je avstrijsko deželno sodišče v Salzburgu pred dobrim mesecem dni odločilo, da bo Avstrija Sanaderja izročila Hrvaški, kjer ga čaka sojenje zaradi sumov več kaznivih dejanj s področja korupcije v vrednosti kar šest milijonov evrov.

Ni hotel domov, pa se je pritožil

Sanaderju pa vrnitev v domovino ni preveč dišala in se je na odločitev sodišča pritožil. Današnji umik pritožbe pa pomeni, da je za torek napovedani sodni narok na temo izročitve odpovedan. Avstrijsko pravosodje bo zdaj odločalo o tehničnih postopkih izročitve, je po današnji objavi povedal Suić.

Natančni datum Sanaderjevega odhoda na Hrvaško ostaja še neznanka; na višjem regionalnem sodišču v Linzu ga še niso določili, Werner Suppan pa domneva, da se bo to zgodilo v dveh do treh tednih.
Deli s prijatelji