SESTRELILI SO LETALO

Turčija bo Rusiji vrnila truplo ruskega pilota

Objavljeno 29. november 2015 14.47 | Posodobljeno 29. november 2015 14.47 | Piše: STA, A. L.

Turčija trdi, da je rusko letalo, ki je bilo na misiji proti islamskim skrajnežem v Siriji, sestrelila, ker je kršilo turški zračni prostor, a Moskva to zanika.

ISTANBUL – Ankara bo ruskim predstavnikom izročila truplo ruskega pilota, ki je umrl ob torkovi sestrelitvi ruskega vojaškega letala na sirsko-turški meji, je danes napovedal turški premier Ahmet Davutoglu. Pred odhodom v Bruselj na vrh EU in Turčije je novinarjem dejal, da so njegovo truplo v soboto zvečer prevzeli na sirski meji.

Po njegovih besedah bodo ruski uradniki danes odpotovali v južno regijo Hatay s turškimi vojaškimi predstavniki in prevzeli truplo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Drugi pilot, ki je preživel, je že v Rusiji.

Turčija trdi, da je rusko letalo, ki je bilo na misiji proti islamskim skrajnežem v Siriji, sestrelila, ker je kršilo turški zračni prostor, a Moskva to zanika. Odnosi med državama so se zaostrili, ruski predsednik Vladimir Putin pa je v soboto kot povračilni ukrep podpisal odlok o uvedbi gospodarskih sankcij proti Turčiji.

Deli s prijatelji