NEVERJETNO

Ste videli posnetek zdravnika, ki ga zvlečejo z letala? Razkrita je njegova burna preteklost

Objavljeno 12. april 2017 16.00 | Posodobljeno 12. april 2017 16.00 | Piše: A. L.

Neupravičeno je izdajal recepte, menda v zameno za seks z moškim.

CHICAGO – Po spletu te dni kroži posnetek moškega, ki so ga na silo zvlekli z letala. To so storili, saj so se odločili, da morajo na letalo spraviti še štiri člane posadke letalske družbe United Airlines. Z letala so zato odstranili štiri že vkrcane potnike. S tremi ni bilo težav, pri četrtem pa se je zataknilo, saj ni želel z letala. Na koncu so ga na silo odstranili in ga pri tem tudi poškodovali, saj je moški, kot je razvidno s posnetka, tudi krvavel.

Preteklost očeta petih otrok

Zdaj je žrtev dobila ime. Gre za zdravnika Davida Daa, očeta petih otrok. Njegove trditve, da je zdravnik, so se izkazale za resnične. Poklic zadnji dve leti spet opravlja, saj je vnovič dobil licenco. Prej jo je izgubil, saj je nekega pacienta (takrat dvakrat mlajšega od sebe) oskrboval z nedovoljenimi substancami, menda v zameno za spolne usluge. Pacient se je povezal s policijo, Davida pa so dobili s prsti v kozarcu marmelade. Še posneli so ga, ne glede na to, da je na posnetku zgoraj brez, pa je vztrajal, da ni šlo za seks. V zapisniku je med drugim navedeno, da je zdravnik pacientu, ki je imel težave s pljuči, pregledal tudi genitalije.

V tem obdobju je Dao neupravičeno izdal 33 receptov, za kar je bil tudi obsojen. Da je spet prišel do licence, je moral opraviti stroge teste. V vmesnem času je postal polprofesionalni pokeraš, s kartami pa je doslej zaslužil 234.000 dolarjev.

Zgroženi na spletu

Na razkritje preteklosti potnika Davida Daoa so se odzvali na spletnih omrežjih. Večina nima pojma, kakšno povezavo ima ta z nasilnim ravnanjem varnostnih organov. Je maltretiranje človeka, ki je bil nekoč zaradi nečesa obsojen in je svoje grehe že odplačal, upravičena? Še vedno se pojavljajo tudi pozivi k bojkotu United Airlinesa.

Deli s prijatelji