SLOVO

Šokantno, umrl priljubljeni televizijski voditelj

Objavljeno 30. junij 2016 20.36 | Posodobljeno 30. junij 2016 20.35 | Piše: Mo. S.

Poslovil se je na delovnem mestu.

Siniša Svilan.

ZAGREB, BEOGRAD – Legendarni hrvaški novinar, urednik in voditelj Siniša Svilan je v 57. letu v Beogradu nenadoma umrl. Po prvih informacijah je bil zanj usoden srčni napad.

Po poročanju hrvaškega portala Story se je na delovnem mestu naenkrat zrušil. Takoj so mu priskočili na pomoč, a je po 20-minutnem oživljanju boj za življenje izgubil.

Začel kot mehanik

Svilan se je rodil 29. maja 1960 v Trogirju, po končani srednji tehniški šoli pa se je vpisal na strojniško fakulteto, a nad študijem kmalu obupal in se v Splitu zaposlil kot mehanik. Leta 1985 se je vpisal na zagrebško fakulteto političnih znanosti in začel delati na Radiu 101.

Sodeloval je pri vrsto poznanih oddaj, iz katerih se ga najbrž spomnijo tudi mnogi Slovenci: Latinica, Dobro jutro, Hrvatska, Glamour Cafe ... Leta 2004 je postal programski direktor Nove TV, sodeloval pa je tudi z Jutarnjim listom, poročajo hrvaški kolegi. V Beograd se je preselil leta 2012, kjer je bil regionalni programski koordinator TV Pinka, nato pa programski svetovalec direktorja televizije B92.

Deli s prijatelji