NAVDUŠEN

Savdskega princa »sezuli« štruklji, kosil tudi s predsednikom

Objavljeno 09. avgust 2014 13.45 | Posodobljeno 09. avgust 2014 13.45 | Piše: A. L.

Na letališče je priletel z letalom, ki sicer sprejme 800 potnikov in je vredno slabih 300 milijonov evrov. Njegovo je luksuzno urejeno, zato lahko z njim potuje pol manj potnikov.

Princ Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al-Saud.

ZAGREB – Princ Alwaleed Bin Talal Alsaud, katerega bogastvo je revija Forbes ocenila na 21,3 milijarde dolarjev (slabih 16 milijard evrov) in je najbogatejši v vsej Savdski Arabiji, se mudi pri sosedih Hrvatih, kot smo že poročaliimage. Čeprav je lepo njihovo, tako pravijo njegovi predstavniki, obiskal zgolj zaradi dopusta, si je vzel čas in se sestal še s hrvaškim predsednikom.

Zakaj je to pomembno? Ker je princ vedno na lovu za dobrimi naložbami. Njegovo premoženje namreč izvira iz teh (pozor, od družine si je izposodil 300 tisočakov in nato ustvaril težko predstavljivo premoženje). Svoj denar je vložil v številna podjetja (tudi hotele) po vsem svetu. Denimo, njegovo podjetje je leta 2012 kupilo za 300 milijonov dolarjev delnic Twitterja, ki so danes vredne okoli milijardo.

Govori s tistimi, ki ga ogovorijo

Te dni se je mudil v Zagrebu, kjer so mu postregli take štruklje, da jih še dolgo ne bo pozabil, poroča 24sata.hr. Svojo brbončice naj bi prepustil kar tamkajšnjim kuharjem, čeprav naj bi jih s seboj pripeljal za celo moštvo. Po hrvaški prestolnici se mirno sprehaja in spregovori besedo ali dve z vsemi, ki ga ogovorijo. Zanima ga zgodovina mesta, vse pa naj bi šokiral, ko je zahteval kolo. Z njim si namreč želi obvoziti mesto.

Ima letalo za 800 potnikov

Na letališče je princa pripeljalo 300 milijonov evrov vredno letalo. Gre za boeing 747 – enakega uporablja tudi ameriški predsednik Barack Obama. Za primerjavo: prav tak model v letalskem prevozu uporabljata družbi Singapore Airlines in Emirates. Z njim lahko potuje 800 potnikov. No, prinčev jih ne sprejme toliko, saj je vse na njem podrejeno razkošju. Del letala zavzema koncertna dvorana, del velika dnevna soba s tlemi, skozi katera se vidi pot, po kateri letalo leti. Ob sedenju na tleh potnika obdajata vonja gozda in oceana.

Princ je sicer tudi ljubitelj luksuznih vozil. Teh je v svojem življenju do zdaj nabral okoli 300.

Deli s prijatelji