V PRIPORU

Sanader shujšal za 20 kilogramov, zdravniki zaskrbljeni

Objavljeno 26. julij 2011 11.24 | Posodobljeno 26. julij 2011 12.38 | Piše: T. L.

Kaj se dogaja z najslavnejšim hrvaškim beguncem?

Sanaderju je že pošteno vroče ...

ZAGREB – Nekdanji hrvaški premier in najbolj znani begunec Ivo Sanader je shujšal do neprepoznavnosti. Po pisanju hrvaških medijev je v zadnjem mesecu izgubil kar 20 kilogramov, čeprav ni bil na nikakršni dieti.

Ker so zdravniki zaskrbljeni, kaj se dogaja z njim, so v ponedeljek v bolnišnici Rebro opravili podroben internistični zdravniški pregled. Preiskave so pokazale, da so njegove že skoraj dva meseca trajajoče težave posledica sudeckovega sindroma.

Je problem v vranici?

Kot piše Jutarnji list, Sanaderja očitno pestijo tudi druge zdravstvene težave: zdravniki so ga zaradi visoke sedimentacije in težav z vranico poslali na dodatni internistični pregled, vključno s podrobnim pregledom krvi, srca, pljuč, želodca, debelega črevesa in najverjetneje celo ponovnim ultrazvokom trebušne votline, posebno pozornost pa bodo posvetili tudi vranici, ki ima pomembno vlogo pri vzpostavitvi in ohranjanju imunskega ravnovesja.

Njegovi znanci sicer pravijo, da je postal skoraj neprepoznaven, o čemer pa – ker novejših fotografij Sanaderja ni – ne moremo presoditi.

 

Deli s prijatelji