LASSIE SE VRAČA

Ruska Lassie se je shirana vrnila domov

Objavljeno 13. december 2015 19.35 | Posodobljeno 13. december 2015 19.36 | Piše: A. P.
Ključne besede: pes Lassie

Rusinja je najdenko, ki jo je zbil avto, spravila k sebi, nato pa oddala novim lastnikom.

Soseda je vložila tožbo, sodišče pa odredilo, da Medo ponoči ne sme lajati.

Nina Baranovska iz ruskega Rostova nikoli ne bo pozabila ledenega januarskega dne, ko so ji na dom pripeljali zapuščeno psičko. Nesrečna žival je imela dve zlomljeni nogi, bila je ozebla, da je lahko le cvilila od bolečine. Nosila je ovratnico, zato so njeni najditelji sklepali, da jo je povozil avtomobil, prejšnji gospodar pa jo je zavrgel, da si ne bi delal stroškov z zdravljenjem.

Nesrečno žival so operirali in jo takoj zatem pripeljali k 26-letni Nini, da bi ji pomagala okrevati, preden jo bodo dali v posvojitev. Ko so ji psičko pripeljali, je bila žival še vedno pod vplivom anestezije. Kljub temu je svojo novo lastnico nemudoma vzljubila. »Takoj ko je imela dovolj moči, mi je iz hvaležnosti polizala roko,« se spominja Nina. Kosmatinka, ki jo je imenovala Shavi, je počasi okrevala in kmalu je lahko spet hodila. Izkazalo se je, da je zelo prijazna in nežna psička. Prav tako se je hitro učila, le avtomobilov se je strašansko bala.

Po šestih mesecih, ko je Shavi v celoti okrevala, je bila Nina primorana poiskati zanjo nov dom. Z veseljem bi jo obdržala, vendar je že imela druge pse in mačke. Še enega psa si ni mogla privoščiti. Na koncu so pripravljenost, da sprejmejo Shavi, izrazili njeni prijatelji, ki živijo 290 kilometrov stran na območju Voronež. Nina je bila prepričana, da bo psička uživala na podeželju, pa še novi lastniki so se je resnično veselili. A le nekaj dni po predaji so jo poklicali in povedali, da je Shavi pobegnila iz svoje ograde. Nina je bila žalostna.

Dva tedna pozneje se je vračala domov, ko je zagledala nekaj črnega in kosmatega. Bila je Shavi, sicer nekoliko shirana, a je živahno mahala z repom, vesela, da se je vrnila k Nini. Objeli sta se in začeli jokati. »Večina ljudi ne opazi, da se lahko psi smejijo in tudi jočejo,« pravi Nina. Naslednje dni je Shavi veliko jedla, pila in spala, da si je povrnila moči. Zanimivo je, da jo je našla, čeprav se je Nina vmes preselila v večje stanovanje, približno pet avtobusnih postaj stran od prejšnjega. »Silšala sem neverjetne zgodbe o pasji zvestobi, a si nikoli nisem mislila, da bi se kaj takšnega lahko zgodilo meni. Seveda bo ostala pri meni, nikoli ne bi zapustila takšne prijateljice,« je sklenila Nina. 

Deli s prijatelji