KONEC

Prisluškovalne afere po 168 letih odnesle tabloid

Objavljeno 10. julij 2011 12.27 | Posodobljeno 10. julij 2011 13.43 | Piše: T. L.

Novinarji News of the Worlda so prisluškovali tudi 13-letnici, ki je bila nato ubita

Potopili so se zaradi prisluškovalnih afer
LONDON – Zgodilo se je napovedano: razvpiti britanski tabloid News of the World, ki je 168 let Britancem krajšal nedelje, je prenehal izhajati. Natančneje, z današnjim dnem je izšla zadnja številka tega tabloida (v dvojni nakladi), ki na naslovnici zvestim bralcem sporoča: »Hvala vam in na svidenje.«

Tabloid, ki ga je izdajala korporacije News International medijskega mogotca Ruperta Murdocha, je prenehal izhajati po seriji sramotnih prisluškovalnih afer, ki so si jih njihovi novinarji privoščili predvsem na račun slavnih in znanih. Vse skupaj pa je izbilo sodu dno, ko je prišlo na dan, da so novinarji tabloida prisluškovali tudi telefonu 13-letne deklice Milly Dowler, ki je bila leta 2002 ugrabljena, nato pa ubita. Kot poroča BBC, se je uredništvo taboida v današnji zadnji številki opravičilo, češ da so »skrenili s prave poti«.

Uredništvo je še sporočilo, da se od 7,5 milijona bralcev poslavljajo s težkim srcem in žalostjo.
Korporacija News International znanega medijskega mogotca Ruperta Murdocha ima v lasti tudi časnik Sunday Times, ki je nedavno na podlagi prikritega snemanja pogovorov objavil zgodbo o korupciji med evropskimi poslanci. Kot je znano, je bil med snemanimi poslanci tudi slovenski evroposlanec Zoran Thaler, ki je po objavi zgodbe odstopil.
Deli s prijatelji