POOSTRENA VARNOST

Poskušala predreti varnostno ograjo Bele hiše

Objavljeno 24. februar 2018 10.31 | Posodobljeno 24. februar 2018 11.09 | Piše: STA, B. S.

Varnostniki so poskrbeli za varnost ameriškega predsednika.

FOTO: Reuters
WASHINGTON – Bela hiša je v petek za kratek čas poostrila varnostne ukrepe, potem ko je neka ženska okoli 15. ure po lokalnem času poskušala z vozilom namerno predreti varnostno ograjo na eni od nadzornih točk. Ameriški predsednik Donald Trump je bil takrat v Beli hiši, v incidentu pa ni bil nihče poškodovan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriški predsednik, ki je pred tem gostil avstralskega premierja Malcoloma Turnbulla, je bil v času incidenta v Beli hiši, vendar ni bil v nevarnosti, je tajna služba sporočila na twitterju.

Voznici ni uspelo prebiti varnostne ograje pri eni od nadzornih točk. Pripadniki tajne službe, ki so zadolženi za varovanje predsednika, so jo aretirali takoj po trku. Ženska naj bi bila po navedbah policije že stara znanka tajne službe, imela pa naj bi tudi težave z duševnim zdravjem.

V času Trumpovega predsednikovanja se je zgodilo že več podobnih incidentov. Marca 2017 je med drugim neka ženska poskušala preskočiti ograjo Bele hiše. Njen poskus se je ponesrečil, ko se ji je na vrhu ograje zagozdila vezalka čevlja. Le nekaj dni pred tem pa je moški z avtomobilom zapeljal do ene od varnostnih točk in grozil, da ima v vozilu bombo.
Deli s prijatelji