ŠOK

Piton v bolnišnici

Objavljeno 11. julij 2014 00.15 | Posodobljeno 11. julij 2014 00.15 | Piše: U. S.

Medicinska sestra v šoku tekla po hodnikih in kričala.

Proti medicinski sestri, ki je prinesla kraljevskega pitona, bodo ustrezno ukrepali. Foto: Shutterstock

ZAGREB – Prava panika je v noči na petek zavladala med uslužbenci klinične bolnišnice Dubrava v hrvaški prestolnici, ko se je v eni od ordinacij pojavil – kraljevski piton! Čeprav se sliši neverjetno, se je zgodilo, da se je po bolnišnici plazila kača, sta potrdila poslovni direktor bolnišnice Marko Banić pa tudi zagrebška policijska uprava. A to, da je bila v bolnišnici kača, ni najhuje v vsej zgodbi: mnoge obliva zona, saj še vedno ne vedo, ali je kača še tam ali ne!

Začelo se je, ko je v bolnišnico v četrtek okoli 23. ure vstopila medicinska sestra, v rokah je nosila pleteno košaro. Neovirano je šla mimo vratarja, so za hrvaške medije povedali uslužbenci bolnišnice, in vstopila v prostor za medicinske sestre, kjer je bilo nekaj njenih kolegic. »Veš, kaj je v tej košari?« je vprašala kolegico. »Nimam pojma,« ji je odvrnila in se nagnila, da bi pokukala. Lastnica je dvignila pokrov košare, v kateri je ležal kraljevski piton. »Kolikor sem slišala, ko so govorili, je sestra okamnela. Bila je v šoku, najprej se je začela tresti, potem pa je tekla po bolnišnici ter kričala na pomoč,« je za hrvaški Jutarnji list povedala neka zdravnica. Šokirana ženska, ki je zdrvela iz prostora za sestre, je tekla do dežurnega zdravnika in varnostnika. Od tistega trenutka se je za medicinsko sestro, ki je v bolnišnico prinesla kačo, izgubila vsaka sled. Zato še ni znano, ali jo je odnesla s sabo ali se še plazi po bolnišničnih hodnikih.

»Kolegica je nenadoma izginila. Poskušajte si zamisliti občutek, da ste dežurni ponoči, ko nikogar ni, le nekaj zdravnikov in sester ter pacientov, po glavi pa se vam podi misel, da se tu nekje mogoče skriva kača. Strah je morda neutemeljen, a ne bi bilo slabo, da bi kdo prišel in bolnišnico preiskal,« pravijo zdravniki. In še tole so povedali uslužbenci: »Menda živi s fantom, tistega večera pa sta se menda hudo sprla. Zakaj je prišla v bolnišnico s kačo, ve samo ona.« Banić pa je dodal, da je medicinska sestra zdaj na bolniškem dopustu in da bodo proti njej ustrezno ukrepali: »Na žalost je nadzor v bolnišnici tak, da lahko vsak pride vanjo, ravno zdaj se s tem ukvarjamo.« 

Deli s prijatelji