NAPAD NA BOLNIŠNICO

Panika! Okuženi z ebolo so se razbežali po prestolnici

Objavljeno 17. avgust 2014 19.03 | Posodobljeno 17. avgust 2014 19.03 | Piše: STA, S. U.

Zagotavljali so tudi, da v državi sploh ni ebole.

MONROVIA – V liberijski prestolnici Monrovia so oboroženci, ki so med drugim vzklikali, da v državi sploh ni ebole, ponoči napadli stavbo, kjer so bili v karanteni okuženi s tem smrtonosnim virusom.

Kot je potrdil prvi mož združenja liberijskih zdravstvenih delavcev George Williams, je bilo v centru 29 bolnikov, 17 pa jih je med napadom pobegnilo.

Skupina večinoma mladih moških je ponoči center napadla in pri tem vzklikala proti predsednici Ellen Johnson Sirleaf usmerjena gesla. Zagotavljali so tudi, da v državi sploh ni ebole, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ena najhuje prizadetih držav v epidemije ebole

Liberija je sicer ena najhuje prizadetih držav v epidemije ebole, ki se širi na zahodu Afrike. V petih mesecih je za doslej najhujšim izbruhom hemoragične mrzlice od njenega odkritja leta 1976 umrlo 1145 ljudi – 413 v Liberiji, 380 v Gvineji, 348 v Sierri Leone in štirje v Nigeriji.

Španski misijonar, ki se je okužil v Liberiji, je nedavno postal prvi Evropejec, ki je umrl zaradi te bolezni. Prav iz Španije danes poročajo, da je zaradi suma ebole v karanteni v bolnišnici v mestu Alicante Nigerijec, ki je bil nedavno na obisku v domovini. Tovrstnih preplahov je bilo sicer doslej v evropskih državah že nekaj, a so testi vedno ovrgli okužbo z ebolo.

Deli s prijatelji