RACIJA

Nosečnica ležala na tleh, Slovenko zmerjali s prostitutko

Objavljeno 29. januar 2013 14.15 | Posodobljeno 29. januar 2013 13.44 | Piše: A. K.

Nič kaj prijazno niso na zasebni motoristični zabavi posredovali hrvaški specialci.

Policisti so udeležence pršili s solzivcem, na tleh pa je morala ležati tudi nosečnica (fotografija je simbolična).

ZAGREB – Pripadniki specialne hrvaške policije in urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) so v soboto posredovali na zasebni motoristični zabavi v Zagrebu, ki so se je udeležili tudi državljani Slovenije, Madžarske, Avstrije, Anglije in BiH.

Člani hrvaškega motokluba Hells Angels MC Croatia so v izjavi za javnost zapisali, da je okoli 100 oboroženih pripadnikov specialne policije in Uskoka okoli 20.30 vstopilo na zabavo, od udeležencev pa so zahtevali, naj se uležejo na tla.

Nosečnica ležala na tleh, Slovenko zmerjali s prostitutko

»Med nami je bila tudi visokonoseča ženska, toda brez izjeme so nas prisilili, da smo se ulegli na tla, nekateri pa tudi v blato in na sneg na –15 stopinjah Celzija. Več ur smo bili prisiljeni ležati,« so zapisali v izjavi za javnost. Policisti naj bi nekatere motoriste kljub temu, da se niso upirali, poškropili s solzivcem, tuje državljane, ki niso razumeli hrvaščine, pa so večkrat udarili s palicami.

»Noseča ženska je bila soproga enega od obiskovalcev. Ležati je morala na mrzlih tleh, čeprav so gostje policistom rekli, da bi lahko zaradi šoka izgubila otroka,« so razkrili. Drugo udeleženko, sicer slovensko državljanko, so menda pripadniki specialne enote zmerjali s prostitutko. »Ti si prostitutka, kaj delaš tukaj? Koliko stane?« so po navedbah kluba policisti vpili na njo. Dva bosanska državljana naj bi imela na rokah ozebline, dva Madžara pa sta bila zaradi udarcev lažje poškodovana. 

Po končani preiskavi so na policijsko postajo odpeljali okoli 30 oseb, tam pa so jih zadržali do pol pete ure zjutraj.

Zahtevajo preiskavo

Člani motokluba zaradi arogantnega obnašanja in nasilja zahtevajo preiskavo in javno objavo cene operacije. Med drugim so napovedali tudi, da bodo tuji državljani na ambasadah v Zagrebu vložili pritožbe zaradi ravnanja hrvaške policije in o dogodku obvestili medije v svojih državah.

Hrvaška policija je racijo potrdila, o njenih vzrokih pa še molči.

Deli s prijatelji