VZLET

Nesrečno leto za Malaysia Airlines

Objavljeno 06. avgust 2014 22.15 | Posodobljeno 06. avgust 2014 22.15 | Piše: B. P.

Zadnji trenutek se je letalo, na katerem je bilo 167 potnikov, izognilo trčenju.

ADELAIDE – Letalska družba Malaysia Airlines bi skorajda doživela še eno tragedijo, že tretjo v letošnjem letuimage. Letalo je že začelo voziti po pisti, ko je pilot izvedel, da jim nasproti prihaja drugo letalo, ki je bilo ravno na tem, da pristane.

Zadnji trenutek je pohodil zavoro in se tako za las izognil trčenju. V letalu, ki je bilo namenjeno iz avstralskega mesta Adelaide v Kuala Lumpur, je bilo 167 potnikov, malezijski časniki pa poročajo, da je z njimi vse v redu, saj je letalo še pravočasno prekinilo vzlet in počakalo, da so se zavore dovolj ohladile, preden je varno vzletelo.

Letošnje leto je res nesrečno za omenjeno letalsko družbo, saj še vedno odmeva tragedija izpred 14 dniimage, ko so enega njihovih letal z 295 potniki in člani posadke sestrelili nad Ukrajino. Družba se mora otepati očitkov, zakaj je sploh dovolila let nad vojnim območjem.

Marca pa je eno njihovih letal, na katerem je bilo 139 potnikov in članov posadke, izginilo med letomimage iz Kuala Lumpurja v Peking. Ostanke v Indijskem oceanu še vedno iščejo.

Deli s prijatelji