OJOJ

Nepotizem na kubik: minister zaposlil mladoletni hčerki

Objavljeno 21. marec 2017 18.35 | Posodobljeno 21. marec 2017 18.36 | Piše: STA, P. Pa.

Stara je bila komaj 15 let, ko je prvič delala za očeta.

PARIZ – Francoski premier Bernard Cazeneuve je poklical na zagovor notranjega ministra Bruna Le Rouxa zaradi poročanja medijev, da je v poslanski pisarni zaposlil svoji najstniški hčerki. Televizija TMC je poročala, da sta Le Rouxevi hčerki podpisali skupno 24 kratkoročnih pogodb za delo v parlamentu, predvsem med šolskimi in študijskimi počitnicami. Mlajša hčerka je bila stara komaj 15 let, ko je prvič delala za očeta. Skupaj sta v letih 20092016 zaslužili približno 55.000 evrov.

Minister je za omenjeno televizijo povedal, da sta njegovi hčerki opravljali kratkoročna počitniška dela. Ob tem je zavrnil primerjave s predsedniškim kandidatom desnice Françoisem Fillonom, na katerega letijo očitki o fiktivnih zaposlitvah svoje žene in otrok v poslanski pisarni.

»Ko gre za razvrščanje ali druga parlamentarna dela, mislim, da je to dobra šola,« je dejal Le Roux.

TMC je tudi poročal, da sta bili dve pogodbi podpisani za obdobje, ko je ena od hčerk opravljala pripravništvo v Belgiji, druga pa je imela pouk. Iz ministrovega kabineta so za televizijo pojasnili, da sta dekleti ure oddelali med počitnicami, delali pa sta tudi zunaj pisarne in v prostem času.

Deli s prijatelji