ZARADI RAZPADAJOČIH TRUPEL

Na območju džihadistov mori grozljiva bolezen

Objavljeno 06. december 2015 18.11 | Posodobljeno 06. december 2015 18.12 | Piše: Mo. S.

Bolezen se pojavlja na območjih, kjer potekajo oboroženi spopadi.

DAMASK – Prebivalcem območja, ki ga nadzira samooklicana Islamska država (IS), ni lepo, kot kaže, pa se njihova groza le še stopnjuje.

Zaradi grozljive prakse teroristov IS, ki trupla puščajo kar na ulicah, da tam propadajo, naj bi se med njimi razširila bolezen iz skupine lišmanioz, ki v najhujših oblikah razžira meso, povzroči pa lahko tudi smrt, poroča Daily Mail.

Bolezen se pojavlja na območjih konfliktov

Kurdski Rdeči polmesec je v zadnjem letu menda zabeležil več kot 500 primerov te bolezni. Članica organizacije Dilqash Isa je potrdila, da vzrok bolezni tiči v zavrženih truplih na ulicah, eden od kurdskih borcev pa je dodal, da te bolezni pred vojno niso poznali. »Na bojiščih smo že štiri leta in bolezen se je pojavila na območjih Tal Hamisa, Hona in Qosa, ki so vsa vključena v konflikte.«

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) že mesece svari na humanitarno katastrofo v Siriji, kjer več kot 13 milijonov ljudi potrebuje pomoč. »Štiri leta vojskovanja so povzročila nazadovanje zdravstvenega sistema in porast različnih bolezni, v sosednjem Iraku pa se je razvila celo epidemija kolere,« so sporočili.

Deli s prijatelji