NORO

Na morilski pohod se je podal poln steroidov in poživil

Objavljeno 24. julij 2011 16.00 | Posodobljeno 24. julij 2011 13.50 | Piše: T. L.

Morilec: Kar sem naredil, je okrutno, a potrebno

Iskanje preživelih po petkovem pokolu

OSLO – Anders Behring Breivik, ki ima na svoji vesti življenje najmanj 92 ljudi, 97 pa jih je bilo v njegovem petkovem masakru ranjeno, trdi, da je vse skupaj opravil sam, brez pomagačev. Obe krvavi dejanji – bombni napad in streljanje – je priznal, vendar pa ne sprejema kazenske odgovornosti, je povedal šef norveške policije Sveinung Sponheim. Število žrtev brutalnega napada se je še povečalo: v bolnišnico je umrla še ena oseba, to pa pomeni, da je Breivik umoril najmanj 93 ljudi.

Oče morilca v šoku

Oče norveškega morilca pa je v šoku: o tem, kaj je zagrešil sin, je prebral v enem od spletnih časnikov. Oče sicer živi kot upokojenec v Franciji, poroča Reuters, zadnjič pa je imel stik s sinom leta 1995. 

Andersov odvetnik Geir Lippestad je novinarjem povedal, da Anders ve, da so bila njegova dejanja okrutna, vendar je morilec prepričan, da je to moral storiti. Povedal je še, da je Breivik tedne pred morilskim pohodom užival veliko steroidov v kombinaciji z efedrinom, kafetinom in aspirinom, da bi izboljšal svojo vzdržljivost. Se je pa Breivik na napad očitno več let pripravljal tudi drugače.

Spisal več kot 1500 strani dolgo deklaracijo za rešitev Evrope

Sovraštvo je namreč v Andersu tlelo dolga leta. Pod imenom Andrew Berwick je na spletu objavil več kot 1500 strani dolg manifest z naslovom 2083 – Evropska deklaracija o neodvisnosti. V besedilu kritizira multikulturnost, marksiste, ki naj bi spodbujali multikulturnost Evrope, se zoperstavlja tako imenovani islamizaciji Evrope in, seveda, ponuja rešitve nastalega problema.

V svetu vidi marksistično zaroto

Osnovna slabost, ki pesti Evropo, je pomanjkanje ‘kulturne samozavesti‘ ali nacionalizma, pravi v začetku besedila, ki se bere kot osebnoizpovedni dnevnik, kot priročnik za izdelavo bomb, kot politični manifest in tudi kot kot zbirka različnih študij. Kot je mogoče sklepati iz zapisanega, je Anders ves svet dojemal skozi oči marksistične zarote. Markistične so po njegovem vse evropske in svetovne politične inštitucije, marksisti pa da so tisti, ki po zlobnem scenariju Evropo naseljujejo s priseljenci, ki bodo nekoč uničili Evropejce.

Morilski pohod je Anders najavil v 12-minutnem filmčku in ga objavil na youtubu. Film z naslovom Vitez templar 2083 je napovednik oziroma kratek povzetek deklaracije, na koncu filma pa se med drugim pojavi Anders kot oborožen in v potapljaško obleko opravljen lovec na marksiste.

 



Deli s prijatelji