LJUDOŽEREC

Morska pošast še vedno mori

Objavljeno 17. junij 2011 20.47 | Posodobljeno 18. junij 2011 11.15 | Piše: F. S.

V Indijskem oceanu je morski pes razmesaril srfarja

Morski pes preži na nič hudega slutečega deskarja (fotografija je simbolična)
REUNION – Na francoski otoški posesti Reunion v Indijskem oceanu je bil velik morski pes 200 metrov od obale usoden za 32-letnega francoskega srfarja Eddyja Auberja. Drugi letošnji napad morskega psa na človeka – 19. februarja je napadel srfarja Erica Dargenta, ki je preživel, a ostal brez desne noge – se je zgodil v sredo zvečer, ko je bilo na visokih valovih pred plažo Ti Boucan 21 srfarjev.

Zapriseženi jahalec visokih valov Eddy Auber je bil na Reunionu na 14-dnevnih počitnicah. Zanj je bil usoden prav zadnji dan, saj bi se moral v četrtek vrniti v Francijo, nesrečnik je umrl med zadnjim večernim jahanjem štirimetrskega morskega vala. Po pripovedovanju najbližjih očividcev je bil napad iz globine nenaden. Trije srfarji, ki so razmesarjeno truplo Eddyja, ki mu je morska pošast odgriznila obe roki in eno nogo, privlekli na obalo, so žandarjem in članom otoške obalne straže povedali, da je morski morilec moškega z desko vred dobesedno katapultiral v zrak. Preden je nesrečnik padel v vodo, mu je še uspelo poklicati na pomoč, potem pa je izginil z gladine.

Trije najbližji srfarji so mu na deskah pogumno odveslali na pomoč, a nesrečnemu Eddyju ni bilo več pomoči. Trojica je ostanke trupla odvlekla na obalo in pri tem tvegala, da morski pes (dva izmed očividcev sta na obali povedala, da sta na gladini opazila celo dve zlovešči hrbtni plavuti) napade še njih. Po prvem letošnjem smrtonosnem napadu morskega psa pred Reunionom so srfarji jadrno pobegnili na kopno, zdravnik in žandarji, ki so prihiteli na plažo in hoteli pomagati srfarju, pa so lahko le ugotovili, da mu ni več pomoči in da je zaradi krvavitev umrl že na komaj dobro zajahanem zadnjem morskem valu v življenju.
Deli s prijatelji