TEŽAVEN ZAPORNIK

Mladić se je v priporu skregal tako s Hrvati kot s Srbi

Objavljeno 28. julij 2011 11.22 | Posodobljeno 28. julij 2011 11.22 | Piše: Mi. S.

Zaradi neprestanih težav so ga tudi premestili na drugo nadstropje

Mladić je tako naporen, da se ga izogibajo skoraj vsi haaški obtoženci
HAAG – Vojni poveljnik bosanskih Srbov Ratko Mladić se je v priporu sprl skoraj z vsemi obtoženci, piše srbski Press.

»Zelo je naporen, njegovi monologi trajajo tudi po celo uro, tako da se ga večina obtožencev popolnoma izogiba – in to ne glede na narodnost. Izogibajo se ga tako Hrvati, Bošnjaki in tudi njegovi sonarodnjaki Srbi,« je o Mladiću povedal eden od pravnih zastopnikov nekega haaškega obtoženca.

Težave že takoj po prihodu

Mladić se je skoraj takoj po prihodu zapletel v spor s trojico hrvaških obtožencev, resno pa se je sprl tudi s Srbom Vinkom Pandurevićem – verjetno še zaradi neporavnanih računov z bojišča ali zaradi obtožb, ki jih je Pandurević izrekel proti njemu na sodnem procesu.

Premeščen v drugo nadstropje

Zaradi nediscipline je bil tudi preseljen v drugo nadstropje, mogoče tudi zaradi tega, ker se je preveč zbližal z zloglasnim Vojislavom Šešljem.

»Za premestitev smo se odločili, ker je po prihodu v zapor takoj padel pod vpliv Šešlja, s katerem je bival v istem nadstropju. Šešelj se je očitno vživel v vlogo njegovega odvetnika, zato je Mladiću dajal nasvete, kako se postaviti po robu haaškemu sodišču in kako ovirati sojenje,« so še zapisali pri Pressu.

Deli s prijatelji