ODPUŠČANJE

Mlade grešnice po splavu spet v cerkev

Objavljeno 17. avgust 2011 13.50 | Posodobljeno 17. avgust 2011 15.30 | Piše: N. M.

Možnost odpuščanja splava je mogoča samo ob posebnih dogodkih

Papež Benedikt XVI. bo spovedal tri mlade v Madridu

RIM – Vsaka, ki bo priznala splav pred bogom, bo rešena izobčenja. Zaradi greha se bo morala seveda iskreno pokesati. Cerkev bo tako po novem ob posebnih dogodkih oprostila ta greh. Možnost spovedi bodo imeli vsi mladi na mednarodnih dnevih mladih v Madridu (JMJ), ki so se začeli 16. in bodo trajali do 21. avgusta. Papež Benedikt XVI. bo na prireditev prispel 18. avgusta in ostal do zaključka teh dnevov.

Grešnicam bo odpuščeno

Odpuščanje vsem, ki se bodo o splavu spovedale na tem mednarodnem srečanju mladih, obljublja nadškof Madrida kardinal Anton Maria Rouco Varela. Odločitev, da se ta greh, za katerega se predvideva izobčenje iz cerkve, lahko tudi odpusti, so sprejeli škofi, ki za to ob posebnih priložnostih pooblastijo duhovnike.

Spoved v sedmih jezikih

V madridskem parku Buen Retiro so postavili 200 spovednic, v katerih bo 2000 duhovnikov vodilo spoved mladih v sedmih jezikih. Povprečna starost mladih, ki se bodo srečanja udeležili, je 22 let. Eden od spovednikov bo tudi papež sam, ki bo 20. avgusta ob 9. uri poslušal spoved treh mladih. Kateri so ti privilegirani grešniki in v katerem jeziku jih bo papež spovedal, še ni znano.

Splavov je pri mladoletnicah veliko

Mlade grešnice se bodo tako po spovedi spet spravile z bogom. Po podatkih italijanskega združenja ginekologov je bilo v letu 2008 10.375 prekinitev nosečnosti pri dekletih, mlajših od 19 let. Od tega je bilo kar 296 prekinitev pri dekletih, mlajših od 15 let. Četudi so to visoke številke, je Italija med evropskimi državami z najmanj splavi glede na število prebivalcev.

Deli s prijatelji