VELIKA AKCIJA

Med iskalno akcijo našli človeške kosti

Objavljeno 03. julij 2011 13.26 | Posodobljeno 03. julij 2011 22.31 | Piše: P. P.

Za tiste, ki sodelujejo v iskalni akciji, ni oddiha

Antonija, stara je 17 let, je izginila prejšnji torek
DRNIŠ – Tudi v nedeljo se nadaljuje iskalna akcija pogrešane Antonije Bilić (17). Na terenu je 125 ljudi. Med njimi več kot 50 policistov, 60 gorskih reševalcev in 15 gasilcev.

Preiskujejo področje jezera Brljan na reki Krki, nadaljujejo pa tudi njegovo izsuševanje. Prav tako preiskujejo okolice bližnjih cest Kistanje–Medviđa–Obrovac in Kistanje–Macure–Biovičino selo–Ervenik–Mokro Polje–Radučić do križanja s cesto Knin–Kistanje.

Hrvaški portal 24sata poroča, da so v iskalni akciji našli človeške kosti. Dve stegnenici, ključnica in še nekaj kosti je bilo takoj oddano na analizo. Po prvih neuradnih informacijah gre za kosti, ki so stare od 20 do 30 let, brez dvoma pa so človeške. Ker je na tem delu države izginilo več deset ljudi v zadnjih 20 do 30 letih še ni jasno za katero osebo gre, morda pa bodo sedaj lahko rešili kakšno od skrivnostnih izginotij.

Kasneje je hrvaška policija zanikala najdbo kosti, potem pa so svojo izjavo popravili: kosti niso bile najdene v jezeru, ampak na terenu, katerega preiskujejo.

Iskalna akcija se je za danes zaključila okoli 20.30 ure.
Policija še vedno analizira vse pridobljene podatke, ki bi lahko bili v povezavi s pogrešanim dekletom.
Deli s prijatelji