SOCIALNA SLUŽBA V AKCIJO

Mama odšla v Španijo, tri otroke pa pustila same

Objavljeno 01. december 2017 15.00 | Posodobljeno 01. december 2017 15.00 | Piše: A. L.

Otroci so stari 6, 8 in 16 let.

Fotografija je simbolična.

LIVERPOOL – Neimenovana 37-letnica je zaradi obiska pri prijateljih bodibilderjih v Španiji zapustila svoje otroke, stare 6, 8 in 16 let. To so odkrili, potem ko je najmlajši v šoli povedal, da je njegova mama odšla 'na lepše'. Socialna služba je z njo navezala stik, ona pa je gladko zavrnila takojšnjo vrnitev, in je ostala do konca tedna. Namesto tega je skušala urediti varstvo pri ženski, ki so jo preiskovali zaradi domnevne spolne zlorabe otroka, piše The Sun.

O podobni zgodbi smo pred leti poročali tudi pri nas: Mama na lepše v Grčijo, 10-letni sin sam domaimage.

Otroci zanjo prenaporni

Ni pa to edini greh samske žurerke. Kot se je razvedelo na sodišču, je najmlajša otroka nekoč pustila v avtu, medtem ko je sama odšla v telovadnico. Leta 2013 so njenega najmlajšega sina, takrat je bil star tri leta, našli, ko je taval na cesti, medtem ko je imela ona opravke na konjskih dirkah.

V zapor

V zadnjem primeru, pojasnjuje tožilka Zia Chaudhry, je 37-letnica lagala, da je bila za varstvo dogovorjena s kolegico, ki pa je nato odpovedala. Celo lažna sporočila je ustvarila, da bi podkrepila svojo laž. Sodnik je bil nad slišanim ogorčen in je žensko označil za egoistično ter jo po priznanju krivde poslal za 12 mesecev v zapor.

Deli s prijatelji