NENAVADNO

Mama ga je iskala po klubih in plažah, Alen (35) pa v tuji prikolici

Objavljeno 16. avgust 2014 20.25 | Posodobljeno 16. avgust 2014 20.27 | Piše: T. L.

Alen je šel v Zadar iskat sezonsko delo, nato je izklopil mobitel in se vselil v tujo prikolico.

Fotografija je simbolična.

ZADAR – Alen Šarlija (35), ki je julija prišel v Zadar, da bi si poiskal delo, je očitno potreboval čas zase. Sam in brez stikov z mamo, zato si je brez slovesa privoščil dopust. Toda njegovi mami, ki sicer živi v Avstriji, se vse skupaj ni zdelo ravno smešno. Skoraj mesec dni ga ni mogla priklicati po mobilnem telefonu, zato je njegovo izginotje avgusta prijavila policiji. Zaskrbljena je pripotovala v Zadar in obupana iskala sina po tamkajšnjih plažah in diskotekah.

»Spomnim se te ženske, starejše gospe. Ponoči je prihajala v bližino bolj obiskovanih zadrskih klubov ali lokalov, ljudem kazala fotografijo sina in jih vpraševala, ali ga je kdo videl. Zasmilila se mi je. Ni ji uspelo najti sina, čeprav je dneve in noči hodila po Zadru in ga iskala. Tudi mene je ustavila, iz torbice izvlekla njegovo sliko in me vprašala, ali sem prepričan, da ga nisem videl. Rekel sem ji, naj se obrne na policijo,« je za Jutarnji list dejal neki Zadrčan. Začudil se je, ko je izvedel, da je pogrešani 35-letnik ves ta čas mirno živel v Zadru, v eni od prikolic, ki seveda ni bila v njegovi lasti. 

Ni jim bilo všeč, a prijavili ga niso

Alen se je namreč vselil v prikolico na Ulici Ane Vidović v Boriku, mobilnik je izklopil, namesto sezonskega dela pa se je raje preživljal z zbiranjem steklenic. 

»Ni mi bilo všeč, ko se je naselil tu, poskušal sem najti lastnika prikolice, da bi rešil ta problem,« pa je povedal lastnik družinske hiše v neposredni bližini prikolice, ki si jo je prisvojil Alen. V četrti Borik veliko lastnikov turistom oddaja apartmaje in tudi zato nad prišlekom v prikolici niso bili navdušeni. Vseeno pa ga ni nobeden prijavil policiji. 

»Mimo prihajajo tudi Romi, mi jim damo, kar imamo za odpad. On se je z njimi spoprijateljil in ponoči zbiral steklenice in plastenke. Vsako jutro je v prikolico prinesel velike vreče, polne plastenk. Nismo vedeli, da je med pogrešanimi osebami in da ga nesrečna mama išče,« je še pojasnil sosed.

Alena je policija našla v torek nedaleč od prikolice. Alen je sosedu povedal, da je njegova mama prišla iz Avstrije, in vprašal, kje lahko najame apartma. Sosedu se je sicer vse skupaj zdelo nenavadno, da prijazen, a zanemarjen moški živi v tuji prikolici. 

Deli s prijatelji