116 MRTVIH

Letalo Air Algerie namerno strmoglavljeno?

Objavljeno 07. avgust 2014 17.41 | Posodobljeno 07. avgust 2014 17.42 | Piše: STA, A. L.

Letalo se je na več delov najverjetneje razbilo pri udarcu ob tla in ne v zraku.

LE BOURGET – Preiskovalci, ki ugotavljajo vzroke strmoglavljenja letala alžirske družbe Air Algerie v Maliju, v katerem je julija umrlo 116 ljudi, so danes sporočili, da posnetki iz pilotske kabine žal niso uporabni. Kot je povedal vodja francoskega urada za preiskave in analize Remi Jouty, je bil zvočni zapis nekoliko poškodovan, a jim ga je uspelo izvleči, v laboratoriju pa obnoviti. A žal so za zdaj posnetki neuporabni, je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Povedal je še, da se je letalo na več delov najverjetneje razbilo pri udarcu ob tla in ne v zraku. Pred novinarji je izjavil tudi, da za zdaj v zvezi s strmoglavljenjem še ne morejo izključiti namernega dejanja, prav tako pa ne morejo povedati kaj več. Nadaljnje informacije bodo podali sredi septembra.

Letalo McDonnell Douglas 83 je 24. julija iz Ouagadougouja v Burkina Fasu poletelo proti Alžiru, na poti pa po tem, ko je zaradi slabega vremena zaprosilo za vrnitev, strmoglavilo v puščavi v Maliju. Skoraj polovica potnikov na letalu je bila Francozov, drugi pa so prihajali iz Burkina Fasa, Libanona, Alžirije, Španije, Kanade, Nemčije in Luksemburga.

Deli s prijatelji