NARAVNE KATASTROFE

Kolaps na Balkanu – kdo je kriv?

Objavljeno 29. junij 2014 15.01 | Posodobljeno 29. junij 2014 15.02 | Piše: D. P.

Srbski kolegi se vprašujejo, ali je za vse to kriva uporaba klimatskega orožja, o katerem je pisal in razmišljal že znanstvenik Nikola Tesla.

LJUBLJANA – Območju Balkana v tem letu ni bilo prizaneseno. Narava je nekajkrat pokazala zobe, z žledom pa se je lotila tudi Slovenije, ki je bila pozimi okovana v led.

Tornado in poplave

Srbija in BiH si še lep čas ne bosta opomogla od poplav, ki so državi prizadele maja letos. Precej ljudi je tudi umrlo, voda pa je povzročila ogromno škodo. Za nameček je srbski Lazarevac preživel tudi hud tornado, ki je v zrak dvigoval težko naložene kamione in trgal strehe s hiš. Prizadet je bil tudi Svilajnac, kjer so se družno pojavili tornado in poplave.

Kobilice in sršeni

Vreme ni bilo usmiljeno niti do Republike srbske. Na jugu Srbije so se pojavili roji kobilic, v Sloveniji naj bi bil opažen nevaren azijski sršen, v Makedoniji se je prebudil vulkan Duvalo pri Ohridu. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se v Sloveniji redno tresejo tla zaradi potresov.

Klimatsko orožje?

Srbski kolegi se vprašujejo, ali je za vse to kriva uporaba klimatskega orožja, o katerem je pisal in razmišljal znanstvenik Nikola Tesla.

Svoje pa prav gotovo dodaja tudi avionski promet. Letala baje spuščajo v zrak aluminijeve zmesi, ki puščajo sledi na nebu, povzročajo spontane krvavitve iz nosu, težave z dihanjem, glavobole ipd. 

Deli s prijatelji