KRIVICA

»Ker sem posnela pornič, ne smem biti v parlamentu?«

Objavljeno 09. februar 2013 11.46 | Posodobljeno 09. februar 2013 11.46 | Piše: T. L.

Sočne podrobnosti prihajajo na plan pred volitvami: Fiorella Ceccacci Rubino je pred leti posnela pornič, danes sedi v parlamentu.

Fiorella v različnih podobah.

RIM – V italijanskem parlamentu sedi že od leta 2006, kljub temu pa šele zdaj prihajajo na dan sočni detajli o življenju Fiorelle Ceccacci Rubino (47). Fiorella je namreč leta 1999 z znanim italijanskim režiserjem Tintom Brassom posnela pornič. Film je bil izjemno uspešen v Španiji, medtem ko je v Italiji zanj vedel le malokdo. Da je zgodba pricurljala v javost po vseh teh letih, je najbrž kriv nekdanji premier Silvio Berlusconi, ki je z izborom kandidatov pred februarskimi volitvami očitno marsikoga spravil v slabo voljo, zato se je začelo podrobno analiziranje preteklosti predlaganih kandidatov. Najbrž ni treba poudariti, da je lepa Fiorella kandidatka Berlusconijeve liste ... Berlusconi je Fiorello opazil še v času, ko se je preizkušala kot igralka, in jo navdušil za politiko. Danes sedi v parlamentarnem odboru za kulturo, znanost in izobraževanje.

In kaj na vse skupaj pravi Fiorella? 

»Seveda nisem vedela, da bom kdaj sedela v parlamentu. To je bil film, jaz pa sem bila igralka. Vprašam vas, ali zaradi sodelovanja s Tintom Brassom ne bi smela v parlament. Obstaja kakšen zakon, ki to morda prepoveduje?« je vprašala novinarja, ki je odkril vso zgodbo. »Nisem neumna. Vse je jasno. Lepe ženske so vedno nekomu v napoto. Ničesar se ne sramujem,« pravi Fiorella Ceccacci Rubino.

Deli s prijatelji