SKRIVNOSTNO

Kako resno je bolan Hugo Chavez?

Objavljeno 26. junij 2011 12.40 | Posodobljeno 26. junij 2011 12.40 | Piše: D. P./STA

Vlada podrobnosti o Chavezovih zdravstvenih težavah ne želi razkriti

Je Hugo Chavez bolan ali le nabira politične točke?
CARACAS – V Venezueli se širijo ugibanja glede zdravstvenega stanja predsednika Huga Chaveza, potem ko je pred dobrima dvema tednoma odšel na Kubo, kjer so ga operirali zaradi medeničnega abscesa.

Operiran že pred dvema tednoma

Venezuelska vlada trdi, da Chavez po operaciji v bolnišnici v Havani 10. junija dobro okreva. Njegov brat je za državne medije napovedal, da naj bi se predsednik v domovino vrnil v približno dveh tednih. A ker vlada podrobnosti o Chavezovih zdravstvenih težavah ne želi razkriti, se v državi vse bolj širijo ugibanja.

Operacije za več glasov?

Po trditvah nekaterih naj bi bil predsednik v resnici hudo bolan – na Kubi naj bi bil namreč operiran zaradi raka na prostati. Po drugi strani nekateri ugibajo, da je bil Chavez le na plastični operaciji ali pa da skuša pred volitvami prihodnje leto s svojo boleznijo vzbuditi simpatije med volivci.

Prek twitterja se je sodržavljanom sicer v petek oglasil tudi sam, vendar ob tem ni omenjal nič konkretnega v zvezi s svojim zdravjem. Vendarle pa za venezuelskega predsednika – sicer znanega po vsakodnevnih nastopih v javnosti in dolgih govorih – zelo neobičajna tišina vse bolj podpihuje različne govorice.
Deli s prijatelji