ŽALOST DO NEBA

Jokali boste kot dež: ženo so mu ubili v Parizu, preberite, kaj sporoča teroristom

Objavljeno 19. november 2015 08.18 | Posodobljeno 19. november 2015 13.31 | Piše: A. L.

Izgubil je ljubezen svojega življenja, a sovraštva teroristom ne bo namenil. Ne bo jim privoščil te zmage.

Helene Leiris.

PARIZ – V petek je Helena umrla v terorističnem napadu v Pariz. Obiskala je Bataclan, kjer se je odvila najhujša morija. Eden od teroristov ji je zadal smrtne rane, zaradi katerih je zapustila ta svet.

Kar je storil njen mož Antoine Leiris, ki ga takrat ni bilo ob njej, vas bo spravilo v jok. V ponedeljek, potem ko je videl svojo pokojno ženo, je na družabnem omrežju objavil sporočilo, ki ga je delilo na stotisoče ljudi po vsem svetu. Njegova moč je mnoge presenetila, mnogim je postal vzor.

»V petek si vzel življenje izjemnemu bitju, ljubezni mojega življenja, materi mojega otroka. A mojega sovraštva ne boš dobil. Ne vem, kdo si, in tudi ne želim vedeti. Zame ste mrtve duše. 

Če nas je bog, v imenu katerega tako slepo ubijate, ustvaril po svoji podobi, potem je vsaka krogla v telesu moje žene rana v njegovem srcu.

Ne bom ti dal tega darila, sovraštva.

Si želiš, da me je strah, da dvomim o svojih kolegih someščanih? Da žrtvujem svojo svobodo za varnost? Izgubil si.

Danes zjutraj sem jo videl po vseh teh dneh čakanja. Bila je tako lepa, kot je bila v petek. Tako lepa, kot pred 12 leti, ko sem se noro zaljubil vanjo.

Sem obupan in žalujem. To malo zmago ti priznam. Ker vem, da bo ona z nami vsak trenutek. Ker vem, da se bova spet srečala v raju svobodnih duš. Kamor ti nikoli ne boš mogel.

Samo dva sva, moj sin in jaz, a sva močnejša od vseh vojsk na tem svetu.

Ne bom več zapravljal časa zate. Moram se vrniti k sinu Melvilu, ki se ravno prebuja po popoldanskem spancu. Star je 17 mesecev. Vsak dan bo jedel in potem se bova igrala, tako kot vsak dan. In vsak dan njegovega življenja te bo moj fant užalil s svojo srečo in s svojo svobodo. Tudi njegovega sovraštva ne boš dobil nikoli.«

Deli s prijatelji