PREOBRAT

Je sobarica lagala o Strauss-Kahnu (62) in posilstvu?

Objavljeno 01. julij 2011 12.33 | Posodobljeno 01. julij 2011 12.46 | Piše: P. P.

Punca ima kriminalno preteklost, nekega človeka je napadla in pohabila.

Dominique Strauss-Kahn
NEW YORK – Sobarica (32), ki je trdila, da jo je nekdanji šef Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn (62) poskušal posiliti v luksuznem hotelu na Manhattnu, je lagala, poroča obtoženčev odvetniški tim. Kljub forenzičnim dokazom, ki so jih zbrali proti Strauss-Kahnu, tožilci sobaričini zgodbi ne verjamejo več.

Sobarico iz afriške Gvineje sumijo, da je lagala preiskovalcem zaradi možnosti izgona iz ZDA, imela pa naj bi tudi že kriminalno preteklost. Kot piše Daily Mail, jo povezujejo z napadom na človeka, ki je po tem ostal pohabljen. Dan pred škandalom s Strauss-Kahnom naj bi govorila z nekim zapornikom, s katerim je govorila o tem, kako bi se izvlekla iz obtožbene kaše, ki jo je zakuhala, so sporočili viri odvetniškemu timu Straussa, zaradi česar dvomijo o verodostojnosti njenih izjav na sodišču.

Bodo Strauss-Kahna izpustili iz hišnega pripora?

Strauss-Kahn je od maja v hišnem priporu na Manhattnu, plačal pa je 4,34 milijona evrov varščine. Od aretacije dalje zanika vse obtožbe za posilstvo sobarice. Zaslišanje na sodišču v New Yorku v primeru Strauss-Kahna bi moralo biti v petek, a bi po mnenju strokovnjakov zdaj lahko prišlo do preobrata. Zaradi tega sta se sestala oba odvetniška tima. Če se trditve o sobarici izkažejo za resnične, bi Strauss-Kahna lahko izpustili iz hišnega pripora.

Dominique Strauss-Kahn je zaradi škandala s sobarico odstopil z mesta direktorja IMF.

Deli s prijatelji