POVEZAVE

Je Slovenko Dorotejo Pasar ugrabil Paravinja?

Objavljeno 29. junij 2011 13.24 | Posodobljeno 29. junij 2011 13.59 | Piše: A. L.

Starši izginule 17-letnice še niso izgubili upanja, pa čeprav so minila že štiri leta

Je obe pogrešani, Dorotejo Pasar (levo) in Antonijo Bilić, ugrabil Dragan Paravinja?
LJUBLJANA – Pred štirimi leti – 29. septembra – je izginila 17-letna Doroteja Pasar. Nazadnje so jo videli tistega dne ob 19. uri na avtobusni postaji v Trzinu, kjer naj bi čakala avtobus za Ljubljano. Pogrešanega dekleta, visokega 160 centimetrov in vitke postave, niso nikoli našli, starši pa sumijo, da bi lahko bil krivec za njeno izginotje prav Dragan Paravinja.

Obe sta štopali

Potem ko je Dorotejina družina iz medijev izvedela o serijskem posiljevalcu in morilcu, je njena teta Dragica Zupančič iz Novega mesta poklicala policijo. Za pogrešano je namreč ostala samo ena sled – nahrbtnik z denarnico in beležko, ki so jih našli na savskem mostu v Črnučah. Pozornost staršev je pritegnilo dejstvo, da sta obe pogrešani dekleti enakih let, mladi, lepi in – obe sta štopali.

Jasnovidec videl suhljatega moškega z modrimi očmi

Iskanje Doroteje je bilo neuspešno, zato so se starši zatekli k alternativi. Leta 2008 so obiskali jasnovidca iz Bjelovarja. Ta jim je razkril, da naj bi bil dekle na avtobusni postaji pobral moški z modrimi očmi, ki jo je posilil in zadavil. Starši pravijo, da ga je jasnovidec opisal kot suhljatega človeka, ki vozi po več državah. In vse to je povedal takoj, ko je pogledal njeno fotografijo. Vse do danes družina še ni obupala in še vedno išče svojo hčer, v zadnjih dneh pa vidijo vse več podobnosti s pogrešano Antonijo.

Na slovenski policiji so potrdili, da je v času Dorotejinega izginotja Paravinja bil v Sloveniji.

Sicer pa so Paravinjo policisti prijeli v Sloveniji 9. marca, saj je Srbija razpisala tiralico za njim, vendar so mu dovolili, da se brani s svobode. Stalno prebivališče je prijavil v Sloveniji in se zavezal, da se bo javljal na policijsko postajo. Maja so ga ujeli v Nemčiji in deportirali nazaj v Slovenijo.
Deli s prijatelji