PADAVINE

Izredne razmere: težave v prometu, ostali brez pitne vode

Objavljeno 02. december 2017 20.06 | Posodobljeno 02. december 2017 20.06 | Piše: Ma. M., STA

Obilne padavine ter taljenje snega na jugu Srbije povzročajo velike težave.

ŠIŠAVA – Z juga Srbije poročajo o težavnih razmerah, ki jih je povzročilo vreme. Obilne padavine ter taljenje ledu zadnji dan novembra so poškodovali infrastrukturo ter povzročili izlivanje kanalizacije, prebivalci so ostali brez pitne vode, piše B92.

Poškodovane so ceste, mostovi, moten je promet, je sporočila srbska civilna zaščita. Ker civilna zaščita ne more obvladovati situacije, so razglasili izredne razmere v tem delu Srbije.

O poplavah poročajo iz Albanije, kjer že več dni dežuje. Evakuirali so številne prebivalce. Obilne padavine v zadnjih treh dneh so zahtevale tudi smrtno žrtev.

Po uradnih podatkih je pod vodo 3334 hiš in 3016 hektarjev obdelovalne zemlje. 23.000 prebivalcev je od petka zvečer tudi brez električne energije, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Na pomoč prihaja Rdeči križ iz Turčije z zalogami hrane in ostalih potrebščin. 

O naraslih rekah poročajo tudi iz Makedonije, kjer je zaradi večdnevnega dežja in zemeljskih plazov oviran promet. Najbolj so narasle reke na zahodu države.


 

Deli s prijatelji