GROŽNJE

Isis grozi, »vražički« pa tako odgovarjajo

Objavljeno 26. november 2015 09.23 | Posodobljeno 26. november 2015 09.23 | Piše: STA, T. L.

Teroristična Islamska država grozi državam koalicije, ki pa jih niso našteli prav. Kaj grožnje pomenijo za Slovenijo?

Takšno zastavo naj bi izobesili v BiH.

NEW YORK – Poročali smo, da je teroristična Islamska država objavila nov spletni videoposnetek, v katerem grozi 60 državam globalne koalicije, ki se je zavezala k njenemu uničenju, med njimi tudi Sloveniji. Toda teroristi so se malce ušteli. Popravili so jih kar iz ZDA, od koder teroristom sporočajo, da koalicija šteje 65 članic.

Isis grozi Sloveniji: Ste del vražje koalicije, goreli boste

Na provokacije skrajnežev, ki so jih usmerili proti ZDA, češ da da je njihov bog velik in edini pravi, mimogrede pa skušajo dražiti ZDA s pozivom, naj kar pridejo in jih napadejo. Predsednik ZDA Barack Obama odgovarja, da bodo prišli, čeprav le iz zraka.

Nekatere države so se na propagando že odzvale. Ministrstvo za zunanje zadeve Malte je sporočilo, da je njihova zastava tam po napaki, saj Malta ni del koalicije.

Češki premier Bohuslav Sobotka pa je sporočil, da se njegova država že več let aktivno bori proti Islamski državi, zato se ne čudi, da so to opazili tudi teroristi. Notranji minister Milan Čovanec pa je sporočil, da uvrstitev na ta seznam najbolj naprednih držav sveta ni nobena sramota.

Na slovensko MZZ smo posredovali vprašanje, kaj grožnje Islamske države pomenijo za Slovenijo. Odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo.

Deli s prijatelji