PO TRČENJU

Horvatinčić bi lahko vplival na priče

Objavljeno 23. avgust 2011 17.59 | Posodobljeno 23. avgust 2011 17.59 | Piše: P. J.

Zagrebški tajkun po nesreči ni poklical policije, ampak prijatelje

V 13-metrsko jadrnico je trčil gliser (fotografija je simbolična)
ZAGREB – Glede na rezultate obdukcije, bo podana kazenska prijava zoper zagrebškega tajkuna zaradi nepomoči ponesrečencema, ki sta umrla, ko je v njiju pridrvel njegov gliser.

Zakaj ni pomagal?

Italijanska zakonca sta na kraju nesreče umrla, ko je v njuno jadrnico pri Primoštenu v torek z gliserjem trčil Tomislav Horvatinčić.

»Znani so rezultati obdukcije obeh ponesrečencev. Nismo še dobili kopije, toda imeli smo vpogled v zapis. Kar je zanimivo, je to, da je pri obeh smrt nastopila v trenutku trčenja. Ker je bila smrt trenutna, jima ni bilo več pomoči, torej tudi Horvatinčič ni imel možnosti, da bi jima kakor koli pomagal,« je povedal Horvatinčićev odvetnik Branko Baica. To bo gotovo potolažilo vse, ki še verjamejo v pravico na svetu ...

Reševal je gliser

»Glede na ugotovitve obdukcije bo verjetno treba zavrniti kazenske ovadbe zaradi nepomoči, ki bremenijo Horvatinčića.« Zagrebčana pa bo še naprej bremenila obtožba za povzročitev pomorske nesreče s posrednim namenom. Horvatinčić je gliser menda nastavil na avtopilota, tako da je ta brez nadzora trčil v jadrnico. Po trčenju ni poskušal pomagati ponesrečenima, ampak je poskušal rešiti svoj gliser. Poklical ni policije, je pa svoje prijatelje.

Drug odvetnik Velimir Došen je povedal, da »se je državno pravobranilstvo pritožilo zoper sklep o priporu Horvatičića, saj naj bi ta poskušal vplivati na priče. O pritožbi bo v sredo odločil poseben svet. Preiskovalni sodnik pa bo odločil o zaslišanju prič je,« dejal Došen.

 

Deli s prijatelji